Ballerup gør klar til Frivillig Fredag
Over hele landet fejres de frivillige på Frivillig Fredag den 26. september. Men i Ballerup markeres dagen allerede i ugerne op til.

Den nationale ’Frivillig Fredag’ afvikles sidste fredag i september – det vil sige den 26. september. Men i ugerne op til begynder Ballerup så småt af markere frivillighedsdagen med forskellige aktiviteter.

»Formålet med Frivillig Fredag er med fantasi og kreativitet at markere og synliggøre frivilligt arbejde samt anerkendelse af frivillige. Tillige en samtidig synliggørelse af, hvad frivillighedsverdenen betyder for vores samfund,« forklarer Connie Hartz fra Frivillighedsrådet, der er initiativtagere til markeringen – med opbakning fra Ballerup Kommune.

»Det handler dels om at vise den energi og livsglæde, frivilligt arbejde giver og dels om at sætte fokus på de typer af frivilligt arbejde, der har lokalsamfundet som omdrejningspunkt,« uddyber hun.

Stor ulønnet indsats

Frivillighedsområdet i Ballerup Kommune har mange ildsjæle, som yder en stor frivillig og ulønnet indsats i for eksempel foreninger, boligafdelinger, inden for socialområdet, i kirkerne og så videre. Dem vil Frivillighedsrådet gerne hylde på – og i dagene op til – Frivillig Fredag.

»Hvor var spejderne og de mange gode oplevelser, der følger deraf – hvis ikke der var frivillige spejderledere? Hvor var de lokale fodboldklubber og den gode fritidsinteresse for mange børn og unge – hvis ikke der var frivillige trænere? Hvor var Pederstrup Museum uden sine mange frivillige? Hvor var mange aktiviteter målrettet ældre – hvis ikke Ældresagen, kirker med flere havde sine mange frivillige? Og sådan kunne jeg blive ved,« remser Connie Hartz op.

Politikerne i praktik

I Ballerup Kommune markeres Frivillig Fredag med en række aktiviteter og arrangementer rundt om i kommunen allerede fra denne uge.

Flere lokalpolitikere har sagt ja til et praktikophold som frivillig. Det sker i denne uge, hvor blandt andre Jesper Würtzen skal i praktik i Cykelcafeen, Lolan Ottesen i Kirkens Korshær, Christian Skjæran i Frivilligsekretariatet.

I næste uge, hvor Frivillig Fredag falder vil der være en række aktiviteter. Det hele afsluttes med en stor fest for de frivillige på Tapeten fredag aften.

De frivillige i Frivilligsekretariatet har sammen med lederen af Forenings- og Frivilligcenter Tapeten og i tæt samarbejde med Frivillighedsrådet forestået forberedelse og koordination af Frivillig Fredag.

Faktaboks: Program

Frivillig Fredag den 26. september – et udpluk af aktiviteter:
Kl. 10-11: ’Frivillige Motionsvenner’ på Tapeten.
Kl 10.30-12: Åbent hus på Plejecenter Toftehaven
Kl. 11.45: ’Cykelcaféen’ mødes på Tapeten og cykler til Vestskoven.
Kl. 12-14: Åbent hus i Vestkirken og Hedegårdskirken
Kl 14-15.30: Åbent hus på Plejecenter Lundehaven
Kl. 14-16: Åbent hus på Plejecenter Egely.
Kl. 14-17: Forskellige frivillige stiller op på Tapeten.
Kl. 15-17: Hedegaven holder loppemarked på Tapeten
Kl. 15-17: Biblioteket fejrer Frivillig Fredag blandt andet med foredrag af Emilia van Hauen
Kl. 15-18: Åbent hus hos DUI Ballerup
Se det fulde program på www.ballerup.dk/frivillig

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *