Afrika i Skovlunde
FANT-sierra-leone-copy.jpg
FANT (Football for A New Tomorrow) er en humanitær organisation, der gennem oprettelse af idrætsforeninger i Sierra Leone, forsøger at skabe udvikling og forandring det tidligere borgerkrigshærgede land. Foto: FANT
Fokus I uge 39 sætter Skovlunde fokus på Afrika med en hel række arrangementer rundt om i byen.

»Alle ved hvor Afrika ligger, men kun få ved hvad Afrika indeholder. Det, synes vi, er en skam og vil med en hel række arrangementer i uge 39 forsøge at øge bevidstheden om Afrika,« siger sognepræst Henriette Ringgaard.

Der er en lang række arrangementer på programmet i Skovlundes Afrika-uge – lige fra foredrag til skolebesøg med musik og dans, chokoladeaften, vinaften og afrikansk grillhygge.

Fodbold for fremtiden

Lørdag den 27. september vil tidligere landholdsspiller og træner i fodbold, Erik Rasmussen, lave en stor legedag for alle i Skovlunde.

Der vil blive arrangeret fodboldturnering, stafetløb, fangelege, græsset gror, limbo og andre spændende aktiviteter.

Erik Rasmussen er medstifter af organisationen FANT (Football for A New Tomorrow) i Sierra Leone, som er en humanitær organisation, der gennem oprettelse af idrætsforeninger i det tidligere borgerkrigshærgede land, forsøger at skabe udvikling og forandring.

»Sierra Leone er et af Afrikas fattigste lande, præget af mismod og uden tro på fremtiden. Gennem FANT, vil vi forsøge at indgyde især de unge troen på en ny fremtid,« forklarer Erik Rasmussen og fortsætter:

»Vores erfaring er, at fodbold har en rigtig god effekt, hvor de unge kan lære samarbejde, organisation og vedholdenhed.«

I Afrika-ugen i Skovlunde vil Erik Rasmussen blandt andet holde foredrag på de lokale skoler og fortælle om FANTs arbejde.

»Vi er meget glade og også lidt stolte over at Skovlunde har valgt os til at udbrede kendskabet til Afrika og vil gøre vores til at Skovlunde får et lidt bedre kendskab til kontinentet,« siger Erik Rasmussen.

SuperBrugsen bakker op

I forbindelse med arrangementet lørdag vil SuperBrugsen servere spændende afrikansk grillmad og hele indtægten går ubeskåret til FANT.

»Det er vigtigt at understøtte det gode arbejde, som FANT laver, og derfor vil også alle indtægterne fra chokoladeaftenen og vinaftenen blive givet til FANT,« siger uddeler Thomas Lylloff.

Ved SuperBrugsen bliver der også fra den 18. september opsat en container, hvor der indsamles brugt fodboldudstyr. Alt indsamlet materiale gives til FANT, der vil sørge for at Sierra Leones unge får nytte af det.

Læs mere om organisationen FANT på www.fant.dk.

Ugens program

Søndag den 21/9 kl. 10: Afrikansk gudstjeneste ved Clement Dachet i Skovlunde Kirke.

Tirsdag den 23/9: Erik Rasmussen holder foredrag for elever på skolerne i Skovlunde om FANT.

Tirsdag den 23/9 kl. 17.30: FDF åbner dørene for Afrika i Skovlunde sognegård ved kirken.

Tirsdag den 23/9 kl. 19.30: At være kirke i et religiøst splittet land. Foredrag ved Clement Dachet i Skovlunde Kirke.

Onsdag den 24/9 kl. 10: Afrika Arrangement for børnehavebørn i Skovlunde kirke, med musik sang og indsamling af sportstøj til FANT

Onsdag den 24/9 kl. 19: Afrikansk musik i Skovlunde kirke.

Torsdag den 25/9 kl. 19: Chokoladeaften i Skovlunde kirke.

Fredag den 26/9 kl. 10: Afrikansk musik, sang og fortælling på Lundehaven.

Fredag den 26/9 kl. 19: Afrikanske vine i Skovlunde Kirke.

Lørdag den 27/9 kl. 12: Store legedag med FANT bag kirken. Der bliver mulighed for at købe afrikansk mad og drikke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *