To hjul på fortovet er ok
parkering.jpg
Du må godt parkere med to hjul på fortovskanten. Men husk at gøre plads til, at gående med barnevogne kan komme forbi på fortovet. Foto: Alan Klestrup
Parkering Ballerup Kommune har besluttet at tillade parkering med to hjul på fortovet.

Siden 1. marts har det været forbudt at parkere sin bil delvist på fortovet – altså med to hjul trukket op over kantstenen. Selvom mange gør det, for ikke at holde for meget i vejen for den øvrige trafik, har det faktisk været ulovligt i byzoner i følge de nationale parkeringsregler, der trådte i kraft i foråret.

Men nu har Ballerup Kommune besluttet at lempe på reglerne og tillade bilisterne at parkere bilen med to hjul på fortovet.

»Det giver jo god mening, at forsøge at genere så lidt som muligt, når man parkerer sin bil. Det kender jeg også fra mig selv, der hvor jeg bor, hvor mange skolebørn cykler forbi. Så er det bare mest naturligt at forsøge at fylde så lidt som muligt, så børnene ikke skal en kæmpe bue udenom bilen og over i den modsatte vejbane for at komme forbi,« siger borgmester Jesper Würtzen (A).

Han understreger ved samme lejlighed, at hver enkelt bilist naturligvis må bruge sin sunde fornuft, når han eller hun parkerer bilen, så både trafikken på vejen og de gående på fortovet kan passere den parkerede bil uden problemer.

Her er det måske værd at huske bilisterne på, at der gerne skal kunne komme en barnevogn forbi på fortovet.

Om parkering

Hvis man vil vide mere om parkeringsreglerne i Ballerup Kommune kan man klikke ind på www.ballerup.dk/parkering

Man kan også læse om parkeringsregler i Færdselslovens paragraf 28-31 på www.retsinformation.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *