Sikkerhed i fokus efter sager om bortløbne børn
Sikkerhed To gange denne sommer er børn stukket af fra en børnehave og en BFO. Nu vil kommunen se på sikkerheden.

Den 13. juni kravlede to børn på fire år over hegnet i Børnehuset Bispevangen og stak af. Først efter 40 minutter blev børnene fundet af en forælder ved Baltorpvej.

Den 15. juli forlod to børn på otte og ni år BFO’en på Hedegårdsskolen og var væk i 45 minutter inden en forælder fulgte børnene tilbage til BFO’en. I det første tilfælde opdagede personalet flugten efter 10-15 minutter og i det andet tilfælde opdagede personalet slet ikke, at de to børn var gået på tur i Ballerup Centret.

De to episoder betyder, at Ballerup Kommune nu sætter ekstra fokus på sikkerheden for børnene i kommunens pasningstilbud. Det er ifølge kommunens regler primært lederen af dagtilbud og skoler, de har ansvaret for at tilrettelægge og sørge for, at der udarbejdes sikerhedsprocedurere og at de overholdes. Derfor er det nu blevet indskærpet overfor skolebestyrelser og ledelser, at de skal sætte fokus på sikkerheden.

Skrappe regler

»Procedurerne er klare og det skal altid være sikkert for forældre at sende deres børn i de kommunale pasningstilbud. Det gælder selvfølgelig for både børnehaver og for fritidsordninger. Men de to uheldige episoder er alligevel forskellige,« siger Peter Als (A), formand for Børne- og Skoleudvalget.

»Vi vurderer ikke, at der er sket et brud på regelsættet, når det kommer til Børnehuset. Man skal kunne stole på, at børnene er sikre, og det mener vi generelt også, at man kan. Regelsættet er i forvejen stramt og derfor gør vi ikke umiddelbart noget ved sagen. Vi har dog indskærpet overfor personalet, at de skal kende reglerne og efterleve det,« siger Peter Als.

Men når der drejer sig om de større børn i BFO’en er det lidt anderledes, ifølge udvalgsformanden.

Ikke hegn om børnene

»Skolen har en tilsynspligt og det er en tillidssag mellem børn og skole og forældre. Derfor er det nu op til skoleledelsen at se på, hvad man kan gøre for, at det ikke sker igen. Vi vil som politikere ikke gå ind og centralstyre skolerne og vi ønsker ikke at sætte hegn omkring vores børn. Derfor har vi nu pålagt ledelsen at se på, om noget kan gøres anderledes og derefter komme med deres evaluering til os,« siger Peter Als, der beklager, at børnene kunne komme uset af sted og glæder sig over, at der ikke skete noget med børnene.

»Under alle omstændigheder skal man kunne sætte sine børn sikkert i pasning i Ballerup Kommune, og den tillid skal ikke brydes. Det er vores opgave at sørge for, at børnenes hverdag er sikker, uanset hvor gamle de er,« siger Peter Als.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *