Regionen støtter VM i badminton
Debat Selvom sporene fra Eurovison Song Contest kunne skræmme, så støtter Region Hovedstaden stadigt store, internationale events på dansk grund.

Det gør vi, hvis de kan være med til at løfte regionen kulturelt, give job til fx taxachauffører og andre i servicebranchen og samtidig være med til at sætte hovedstadsregionen på verdenskortet.
Derfor støtter vi også det kommende VM i badminton.

Fra den 25. til 31. august kommer tusindvis af forventningsfulde badmintonfans til at fylde pladserne i Ballerup Super Arena til et af de helt store sportslige og kulturelle arrangementer i sensommeren i hovedstadsregionen, når der skal dystes med fjerboldene til VM i Badminton 2014.

Dertil kommer de 500 spillere fra i alt 50 nationer ca. 1.000 medrejsende og 400 officials i kølvandet. Samtidig forventes mellem 300-400 journalister fra bl.a. Kina, Malaysia, Japan og Indonesien for at dække begivenheden. Herudover transmitteres VM i Badminton til mellem 500-600 mio. husstande verden rundt.
Region Hovedstaden støtter med tre mio. kr. ud af VM i Badmintons samlede budget på 14 mio. kr. Målet er, at arrangementet trækker masser af turister til regionen både før og efter, men allervigtigst er det også, at hele optakten til begivenheden har rakt ind i skoler og idrætsforeninger, hvor børn og unge har haft fokus på badminton i faget idræt, og siden efteråret er der spillet turneringer i VM-ånden.

Senest har en af de helt store begivenheder været DM i Skolebadminton i Region Hovedstaden, hvor fire skoleklasser fra Furesø, Allerød, Frederiksberg og Fredensborg kommuner skal spille finale under VM i Ballerup Super Arena.
Når man lægger en verdensbegivenhed som VM i Badminton på dansk grund sammen med det store arbejde, der er lagt i skoler og klubber for at tiltrække børn og unge til sporten, kan det forhåbentlig føre til, at flere får lyst til at spille badminton, være en del af et fællesskab i en forening og få dyrket mere motion. En positiv gevinst for alle.
Alt sammen i god tråd med Region Hovedstadens fokus på lokal forankring, blivende værdier og international gennemslagskraft ved støtte til store internationale sportslige begivenheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *