Ny kulturskole slår rødder i Hareskoven
Apollon-1-copy.jpg
Foreningen Apollon tilbyder undervisning i forskellige kreative og musiske fag. De holder til på Hareskovens Lilleskole og har hold for både børn og voksne.
forening En nystartet forening for musik og kreativ aktivitet åbner nu på Hareskovens Lilleskole som et tilbud til alle børn og voksne i området.

På Hareskovens Lilleskole har en helt ny forening kaldet Apollon set dagens lys. Foreningen vil tilbyde undervisning i forskellige kreative og musiske fag som for eksempel guitar, trompet, sang, dans, teater og billedkunst.

En stor del af fagene vil blive afviklet i dagtimerne inden klokken 17, og det vil derfor være nemt for mange af lilleskolens elever og børn der bor i området at deltage på egen hånd.

»For os, der bor i lokalområdet omkring Hareskoven, er der faktisk lang vej til musikskolerne i Herlev og Ballerup,« siger formand for den nystartede forening Marianne Mølgaard Christensen og tilføjer;

»Vi er flere forældre, der har mærket et behov for at få sat gang i nogle fritidstilbud med et kreativt fagligt indhold i nærområdet.«
Apollon henvender sig primært til børn og voksne i området omkring Egebjerg, Hareskovby samt den nordlige del af Herlev, da der kun findes et begrænset udvalg af fritidsaktiviteter i nærområdet. Foruden undervisningen i hverdagene har Apollon tænkt sig også at tilbyde undervisning i nogle af skoleferierne samt som weekendworkshops.

»Hareskovens Lilleskole har gennem flere år tilbudt sammenspil i bands efter skoletid, men der har samtidig været stor efterspørgsel på instrumentalundervisning og andre kreative fag. Vi fik derfor lyst til at udvide skolens tilbud og samle aktiviteterne under et fælles koncept, der også åbner skolen op for lokalområdet,« siger Marianne Mølgaard Christensen.

Ikke kun for skolebørn

Der er også forskellige tilbud i Apollon, som henvender sig til alle mulige andre aldersgrupper end lige skolebørnene. Der er for eksempel småbørnsrytmik og musikundervisning for voksne, herunder et voksenkor.

»Vi håber med andre ord, at foreningen kan være med til at berige området, så flere oplever at få en tilknytning til skolen i deres dagligdag. Vi vil gerne fylde noget i lokalområdet og give noget positivt fra os med åbne koncerter og kulturoplevelser for folk i alle aldre,« siger Marianne Mølgaard Christensen.

De fleste af Apollons fag begynder allerede i denne uge, men der vil stadig være ledige pladser til nogle af fagene, alternativt kan man skrive sig op til opstart i første semester 2015. Apollons efterårsprogram er tilgængeligt på www.apollon-hareskoven.dk og bliver løbende opdateret med nye fag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *