Napolis politimester var guide for spejderne
Spejdere-i-Napoli-1-copy.jpg
Ballerup-spejderne er netop hjemvendt efter besøg hos deres italienske spejdervenner i Napoli i Italien. Foto: Privatfoto
Lejrtur 47 spejdere fra Ballerup havde 10 fantastiske dage i Napoli, og det har de skrevet lidt om til Ballerup Bladet:

Gæstfriheden i Napoliforstaden Grumo Nevano er overvældende. Det fik spejderne fra Ballerup Gruppe meget hurtigt at mærke, da de den 29. juli landede i Italien.
Her blev de mødt af 80 vinkende italienske spejdere, der stod klar med mad, telte og en færdigopbygget lejr.

De følgende ti dage blev den flotte velkomst fulgt op med spændende aktiviteter og ture på vulkaner, pompeji og de dejlige strande i området – hvor intet blev overladt til tilfældigheder.

Napolis politimester var guide i Napoli og stoppede alt trafikken når spejderne krydsede vejen; og Grumo Nevanos borgmester ønskede spejderne velkommen med taler og håndtryk foran lokalpressens kameraer.

Glædeligt gensyn

Kontakten mellem de to spejdergrupper opstod på Spejdernes Lejr i 2012, hvor de italienske spejdere deltog i den store lejr i Holstebro – og efterfølgende var i Ballerup i fire dage for at se København, Roskilde og Malmøs seværdigheder.

Venskabet blev stærkt og Ballerup Gruppe slog straks til, da invitationen fra Italien kom.
De italienske spejdere boede privat hos familier i Ballerup og denne gestus blev gentaget i Napoli, hvor de danske spejdere blev forkælet af italienske forældre, der for flertallets vedkommende ikke kunne andre sprog end italiensk.

Heldigvis kunne google-translate hjælpe med en del og den hjemmelavede parlør hjalp også lidt.

Besøget i de italienske hjem var klart en af de største oplevelser og udfordringer, men 20 kilometers bjergvandring med 900 højdemeter ned og op igen, var også en oplevelse og en udfordring. De færreste fødder var vant til varme og højder i den kaliber, men alle gennemførte og sov godt den efterfølgende nat.

Udover sproget var de kulturelle forskelle også en spændende udfordring. Klokken 10 betød oftest klokken 10.30 og spise- og sovetidspunkter varierer en del fra de danske.

Aftensmad blev spist cirka klokken 21.30 og det er sent for en dansk spejdermave, der ikke har fået noget at spise siden frokosten omkring klokken 14.

Og så er der nok også mere gods i en dansk portion havregryn/havregrød end i nutella-madder og kakaomælk.

Spejdere-i-Napoli-(2)-copy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *