Mystiske tyve på spil
hæk.jpg
Indbrudstyve finder hele tiden nye metoder. Senest har der i Skovlunde været indbrudstyve der agerede gartnere for ikke at vække unødig opsigt. Foto: Colourbox (modelfoto)
Politi Beboerne på Skebyvej i Skovlunde vidner til meget kreative indbrudstyve. Politiet kender ikke sagen, men ruster sig til stigning i indbrudstallet.

Beboerne på Skebyvej har i sommeren været vidne til et noget specielt fænomen.

En stille sommerdag ruller en varebil op foran en villahave og ud træder flere »gartnere« som går i gang med at klippe hækken og rydde pænt op efter sig, inden de kører igen.

Det er i sig selv ikke noget specielt, da naboen kunne have bestilt en gartner til at trimme haven, mens man var bortrejst på ferie. Men i stedet oplevede de bortrejste, at huset var blevet rippet for værdier af indbrudstyve, der samarbejdede med »hækkeklipperen«.

Det er i hvert fald det indtryk, som naboerne på Skebyvej har fået af hændelsen. Og derfor har de nu henvendt sig til Ballerup Bladet for at få kastet lidt lys over fænomenet.

Vær opmærksom

Hos Københavns Vestegns Politi kender man ikke til den konkrete fremgangsmåde, for her har man bare fået en anmeldelse om et indbrud på vejen, men ikke om nogen speciel fremgangsmåde. Men det kommer ikke bag på lederen af Københavns Vestegns Politis indbrudsafdeling, Per Hansen.

»Vi ser lidt af hvert. Jeg har ikke hørt om denne specifikke fremgangsmåde, men jeg vil gerne opfordre til at være opmærksom. Hvis man ved, at naboen ikke er hjemme og der pludselig dukker et firma op med nogle folk, som »ordner« haven, så skal man lige kigge efter. Og så ringe til os. Hvis det er for eksempel er omrejsende tyve, så kan vi måske stoppe det,« siger Per Hansen.

Han fortæller i øvrigt, at efter den sædvanlige sommerstigning i antallet af indbrud, når folk er afsted på ferie, så er antallet faldende for tiden. Men fra uge 39 viser statistikken, at indbrudstallet igen stiger jævnt frem mod slutningen af året. Derfor har politiet en ny stategi i ærmet for at imødegå den forventede udvikling.

Plan mod indbrud

»Vi ser hvert år, at der sker en stigning i antallet af indbrud fra uge 39. Derfor sætter vi gang i en plan, der skal dæmme op for indbruddene. Og hvis folk er opmærksomme, hjælper det jo også os,« siger Per Hansen.

Generelt er antallet af indbrud i Københavns Vestegns politikreds markant mindre end antallet i Nordsjællands politikreds. Der blev begået 1694 indbrud i det forgangne år i Vestegnens politikreds, mens der blev begået næsten dobbelt så mange i Nordsjælland.

»Så vi ligger pænt i statistikkerne. Men det hjælper selvfølgelig ikke dem, som har indbrud. Derfor er det vigtigt, at folk er opmærksomme på alt, der er unormalt. For tyvene er kreative, så det handler om at være på vagt,« siger Per Hansen.

1 kommentar om “Mystiske tyve på spil”

  1. Niels Dybdahl siger:

    Kig efter om der er et CVR-nummer på siden af bilen. Det skal der være i dag på alle håndværkeres biler. Hvis der ikke er, så er der nok noget galt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *