Løsningen på mågeproblemerne
Jeg har med stor interesse læst artiklen om de ’’satans’’ måger, undskyld udtrykket, men når man er blevet vækket 3.00-3.30 flere gange så findes der ikke noget andet ord.

Jeg bor på Baltorpvej, der er mågerne også meget generende. Især når ungerne har forladt reden, her angribes børnene også.

Så langt her er jeg enig med Anni J og Jette, men at det skulle være en opgave for kommunen at få fjernet mågerne, den er lidt langt ude.

Jeg har løsningen, alt det med kunstige rovfugle, fugleskræmsler og sjove ting folk tjener penge på duer ikke.

Jeg arbejder på Kommunens Materialgård der har jeg de sidste to år gået på taget og fjernet reder og æg. Det har jeg gjort to gange om ugen i to måneder – og det virker. Jeg begyndte 1. marts, og i midten af juni havde mågerne opgivet. Jeg gik stadig op og kontrollerede i to-tre uger mere, men det var slut for i år.

Vi har de sidste par år ikke haft det skrigeri i samme grad som ellers, og da der ingen unger har været, så er vi ikke blevet angrebet som ellers lige så snart man stikker næsen udenfor.

Men man skal være opmærksom på at lige så snart man begynder at fjerne deres reder og æg fra tagene, så forsøger de at bygge andre steder, hvor der fladt, så man skal kigge godt efter, og det er muligt at vinde over mågerne.

Det fjerner ikke mågerne, de kommer trofast igen næste år, men så gør man lige som sidste år og hvis alle med flade tage gør det, så kommer vi vel problemet til livs.

Nu har mågerne været fredet i 40 år, nu er det vel på tide at politikerne ophæver den fredning, så vi kan få normale tilstande igen, så mågerne lever der hvor de hører til ved vandet og ikke i byerne. Det er trods alt en fugl med svømmefødder.

3 kommentarer om “Løsningen på mågeproblemerne”

 1. Jette siger:

  Kære Mogens
  Det lyder rigtigt godt, at du har gjort og gør sådan et fantastisk stykke arbejde for at få fjernet de forbistrede måger, om det er dit job eller ej. Nu hverken kan eller skal Anni eller jeg eller mange andre ligge og kravle rundt der, hvor mågerne placerer deres reder, så det må de ansvarlige for de forskellige boligforeninger sørge for.
  Når Anni skriver, at hun har henvendt sig til Ballerup kommune, så må det være, fordi hun igennem flere år er blevet henvist til, at det er der, at denne sag skal klares igennem. Hvis du mener, at du ved bedre omkring, hvem de ansvarlige er, for at få fjernet dette massive problem, så må du meget gerne komme med den henvisning. Det vil både Anni, jeg og hundredvis af andre mennesker påskønne i bred stil.

 2. Tatiana Stilou siger:

  Jeg forstår godt problemet med mågerne og irritationen over dem.
  Jeg vil dog gerne gøre opmærksom på at sølvmågen stadig er fredet i Danmark og at man ikke må fjerne reder eller æg uden en forudgående tilladelse fra Naturstyrelsen jævnfør kapitel 3 paragraf 16 i Bekendtgørelse nr 443 af 06/05/2014. Jeg vil derfor foreslå at I søger tilladelse næste år før regulering af mågerne, da det ellers er strafbart.

  1. Mogens Diurhuus siger:

   Til Jette og Annie. Selvfølgelig er det ikke jer der skal på tagene, men de respektive ejer af de flade tage,hvor mågerne laver deres reder, det være sig firmaer, kommunale, boligselskaber og private. Hvorfor Annie har fået besked på at henvende sig til kommunen, ved jeg ikke.
   Til Tatiana Stilou kan jeg kun gentage at jeg godt ved at den er fredet, men i mit indlæg opfordrede jeg også politikerne til at få ophævet den fredning så vi alle kan være. Angående din henvisning til at ansøge om tilladelse til at fjerne reder og æg, jamen så ender det jo i en gang biokratisk plader og der vil formentlig ingenting ske. Personlig vil jeg fortsætte med at fjerne reder og hvis jeg kan komme til det også vil jeg opfordre til et folkeligt oprør og fjerne reder og æg og gøre politiker opmærksom på problemet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *