Kinesere på besøg i Ballerup
badminton-besgø-Wuxi2-copy.jpg
Badminton I denne uge lægger Ballerup Super Arena underlag til VM i badminton.

Det er dog ikke kun i superarenaen, at fjerboldene svæver gennem luften. VM-arrangementet betyder, at Bycirklen, der er et kommunalt samarbejde mellem Frederikssund, Egedal og Ballerup, har inviteret 12 unge og tre ledere fra den kinesiske samarbejdsby, Wuxi, til Danmark.

»Vi har et godt og nært samarbejde med Wuxi på flere strategiske områder, og da badmintoninteressen er enorm ude i Kina, var det nærliggende at benytte vores tætte relationer til at give en række kinesiske og danske unge en oplevelse for livet, alt imens VM bliver spillet på dansk jord ude i Ballerup Super Arena,« siger borgmester Jesper Würtzen (A).

De 12 unge kinesere bor lokalt hos en række værtsfamilier, der er fundet hos de lokale badmintonklubber i Måløv, Ølstykke og Frederikssund, og Kina-besøget byder på en masse spændende aktiviteter og selvfølgelig rigelige mængder badminton – både med og mod danske unge fra de tre badmintonklubber.

Lørdag var de unge i Frederikssund, hvor det var lykkedes at hente det danske badmintonlandsholds tekniske træner ind, Lian Ying Zhang. Han gav gode råd og ketcher-fif, som de professionelle danske spillere nyder godt af i deres professionelle træning.

Under udvekslingsbesøget har der også været tid til en sightseeing-tur til København, skoledag i en dansk folkeskole, og mandag aften var værtsfamilierne og udvekslingsleverne inviteret i Ballerup Super Arena for at overvære verdens bedste badmintonstjerner, da fjerbolden officielt blev givet op til VM.

I morgen onsdag rejser udvekslingseleverne tilbage til Kina – forhåbentlig med en masse gode minder i bagagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *