Ketsjere sætter Ballerup på verdenskortet
VM-i-badminton.png
Det bliver et imponerende syn, når hallen bliver fyldt og VM i badminton er i gang i Superarenaen fra på mandag. Billedmanipulation.
badminton Om en uge begynder VM i badminton. Og det skal spilles i Ballerup Super Arena.

Det er intet mindre end en verdensbegivenhed, der kommer til at finde sted i den kommende uge her i Ballerup. Selvom man ikke kan mærke det på byen.

Der er ikke forhøjet sikkerhedsberedskab, der skal ikke bygges store stadions og hele byområder skal ikke fjernes. Heldigvis.

Men det ændrer ikke på, at fra mandag den 25. august og en uge frem vil rigtig mange millioner menneskers opmærksomhed været rettet imod Ballerup og i særdeleshed Ballerup Super Arena.

Medaljer på spil

For verdensmesterskabet i badminton kommer til byen. Og de allerstørste stjerner følger med. Badminton har en stolt historie i Danmark.

Morten Frost, Poul Erik Høyer og længere tilbage i tiden Lene Køppen og Flemming Delfs har gjort det godt og vundet både All England, OL medaljer og meget andet godt.

Og selvom de største stjerner i dag er kinesere og indonesere, så ligner det alligevel medaljer til Danmarks spillere.

VM-stævnet er naturligvis guf for de omkring 250 millioner mennesker, der vil følge med i Asien, hvor badminton er meget stort. men det er også guf for Ballerup, der får meget ud af et så stort arrangement.

Skabe gode kontakter

»Vi er naturligvis meget stoltte af, at være værter for badminton VM. Det er kommet i stand via et godt kommunalt netværk og ved at vi har holdt os til helt fra begyndelsen samt at vi har faciliteterne og infrastrukturen til det. Det er vi stolte af og glade for,« siger Peter Bøgelund,Center for by, kultur og erhverv i Ballerup Kommune.

Han fortæller, at det er flere år siden, at forberedelserne begyndte og at Ballerup Kommune allerede dengang så mulighederne i at afholde et så stort stævne.

»Der er solgt mere end 25.000 billetter og interessen har været meget stor. Så det er en udfordring for os og det skal bare fungere. Trafikafviklingen, at få folk sikkert frem fra Malmparken Station til hallen og hele arrangementet skal bare klappe. Men vi er vant til det og det skal nok fungere,« siger Peter Bøgelund.

Men også på borgmesterkontoret glæder man sig over det forestående stævne.

»Ude i den store verden er dette en københavnerbegivenhed – og det er det jo også. Men det skal også lokalt forankres og vi skal bruge det til at skabe kontakter, placere Ballerup på verdenskortet og vise, hvad vi kan her. Det er en unik mulighed for at brande Ballerup, København og Danmark og det skal vi gøre bedst muligt,« siger borgmester Jesper Würtzen (A).

Der afholdes i øvrigt DM i skolebadminton i denne uge, hvor eleverne møder hinanden som en slags mini-optakt til det store fjerbold-slag, der begynder på mandag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *