I Klima handler det mest om fællesskab
teatergruppen-Klima-1.jpg
De to instruktører Maria Kragh og Morten Uhrbrand Sørensen sammen med to af stykkets skuespillere: 10-årige Alberte Sofie Schiermacher og 19-årige Rikke de Fries. Foto: Flemming Schiller
Teater Teatergruppen Klimas børne- og ungeafdeling har travlt med at få lagt sidste hånd på musicalen ’Grevindens Forbandelse’, som de spiller i slutningen af august. Vi har mødt et par af dem til en snak om livet i Klima.

»På den ene side tænker jeg meget; hvad nu hvis noget går galt. Men på den anden side glæder jeg mig bare rigtig meget, for jeg tror, det bliver rigtig sjovt,« siger 10-årige Alberte Sofie Schiermacher fra Måløv, der er helt ny i Teatergruppen Klimas B&U afdeling.

Det er første gang, hun skal stå på en scene, når hun kaster sig ud i rollen som skoleeleven Pia P i musicalen ’Grevindens Forbandelse’, som de spiller på Kasperskolen i slutningen af måneden.

Man kan være i B&U afdelingen fra man er 10 til 20 år. Og i den anden ende af aldersspektret ligger 19-årige Rikke de Fries fra Smørum, der også er med i stykket. Hun har været en del afKlima i fem år, og spillede blandt andet én af hovedrollerne i deres sidste forestilling Stuepigerne. Denne gang har hun blandt andet fået rollen som Elisabeth – et talende (og blodtørstigt) maleri.

»Når vi går i gang med at øve, kan jeg godt få den der tanke, hvad i alverden er det jeg laver her. Der er så mange replikker, jeg lærer dem aldrig, kan jeg overhovedet finde ud af det her,« fortæller Rikke de Fries og tilføjer:

»Men det er altid super sjovt – og det går altid godt. Så det er bare fedt at være en del af det.«

Det skal være sjovt

I Klimas B&U afdeling er alle med i forestillingen – 27 børn i alt denne gang. De mødes året rundt hver tirsdag aften for at spille teater, synge, danse – og grine.

»Det der er kendetegnende for B&U afdelingen er, at det skal være sjovt. Vi har altid masser af ironi, fis og ballade i vores forestillinger. Vi er et fællesskab – og vi hygger os og har det sjovt sammen,« siger Maria Kragh, der er leder af afdelingen og instruktør på ’Grevindens Forbandelse’.

»Her handler det ikke om at lave stjerner. Det er ikke derfor, vi er her. Og det slår vi faktisk meget på. Det er fællesskabet, der er det centrale, og der skal være plads til alle – også på scenen og i de store roller,« tilføjer hun.

Og netop fællesskabet og hyggen er noget de to unge skuespillere sætter stor pris på.

»Jeg kan slet ikke forestille mig, at jeg ikke skal være her hver tirsdag mere,« siger Rikke de Fries, der til september fyldder 20 år og dermed er ved at synge på sidste vers i B&U afdelingen.

Læs mere om ‘Grevindens Forbandelse’

teatergruppen-Klima-(5)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *