Hygge og hop på hospice
hospice_14.jpg
De to små trampoliner var et hit blandt de yngste gæster ved indvielsen af Hospice Søndergårds nye aktivitetsplads. Foto: Flemming Schiller
Legeplads I sidste uge holdt Hospice Søndergård indvielse af den nye, flotte aktivitetsplads, der indbyder til leg og ophold for store og små.

Der er kommet lidt ekstra kulør på området foran Hospice Søndergård i Måløv. En spændende og meget flot aktivitetsplads er blevet skabt her henover det sidste halve år, og tirsdag den 5. august havde Hospice Søndergård inviteret til indvielse af det nye udeområde.

Se fotogalleri: Billeder fra indvielsen

»Det er ikke helt færdigt endnu. Det har været en lang proces, men vi er godt på vej og meget glade for det foreløbige resultat,« sagde hospicechef Lise-Lotte Andersen, da hun bød de mange gæster velkommen.

Blandt gæsterne var en lille flok forventningsfulde børn fra Børnehuset Søndergård, der er nabo til hospice. De havde taget gaver med: Tre fine spande med forskelligt sandlegetøj, fiske/sommerfuglenet og naturligvis hjemmelavede kort med meget flotte tegninger på.

Børnene har fulgt arbejdet med den nye aktivitetsplads på nærmeste hold og var glade for, at de – så snart borgmester Jesper Würtzen havde klippet snoren – kunne få lov at kaste sig over de mange forskellige legeredskaber på pladsen. Især de to små trampoliner, var populære blandt de yngste gæster.

Steder og overgange

Det er Inger Pucill der driver firmaet ’Rum og Relationer’ i Ballerup, der har designet den nye aktivitetsplads, og hun var naturligvis også med ved indvielsen.

»Livet byder på mange overgange, og Hospice Søndergård er et sted for en af livets meget store overgange. Derfor har temaet for området her også netop været ’steder og overgange’,« forklarede Inger Pucill.

Aktivitetspladsen består af en masse små legeøer, der er forbundet på forskellig vis, så området virker som et samlet hele. Der er både rutchebane, gynge, trampoliner og et lille vippedyr, ungerne kan tage en tur på, mens de voksne ser på.

»Området er designet som en legeplads, men det er ikke kun en legeplads. Det er også et sted, hvor man kan komme og slå sig ned et par timer og have det hyggeligt og rart på tværs af alder,« fortalte Inger Pucill.

400.000 fra TrygFonden

Den nye, flotte aktivitetsplads er blevet til med støtte fra blandt andre TrygFonden, Nykredit, Den Danske Frimurerordning og Spejdernes Genbrug i Farum.

Men TrygFonden havde i dagens anledning en ekstra gave med til Hospice Søndergård: En stor check på 400.000 kroner, som en glad og taknemmelig hospicechef Lise-Lotte Andersen tog imod.

Derefter var der fri leg på aktivitetspladsen – og nystegte pølser på grillen til alle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *