Hvornår gør vi noget for trafiksikkerheden i Måløv
Debat Torsdag den 27. juli om eftermiddagen kommer en bil kørende ad Måløv Hovedgade, med det som vidner betegner som ”meget høj fart”.

For øjnene af vidnerne mister føreren herredømmet over bilen og kører med stor kraft ind hen over cykelsti og fortov, for til sidst at torpedere en hæk.

Bilen bakker efter sammenstødet ud på vejen igen, og kører ufortrødent videre med store skader på køretøjet, efterladende en elstander jævnet med jorden samt en del skader på hækken.

Heldigvis kostede det ikke denne gang menneskeliv, men hvis der havde været cyklister på stien eller børn på fortovet, havde de næppe undsluppet uden svære skader.

Det er bare ikke første gang at vanvittig kørsel på Måløv Hovedgade har resulteret i uheld, og denne bilist er blot en af mange, der kører alt for stærkt og meget uforsvarligt på vejen gennem Måløv.

Vejen er ikke på nogen måde fartdæmpet, og med Måløv Byvej i et parallelt forløb bare 200 meter mod syd, kan man spørge sig selv, hvorfor det overhovedet er muligt at køre stærkt på Måløv Hovedgade.

Derfor vil jeg på det kraftigste opfordre Teknik- og miljøudvalget til at iværksætte tiltag for trafiksikkerheden i Måløv. Det behøver ikke at være dyrt, men en fortsat ”laden stå til” kan snildt koste det dyrebareste vi har; nemlig menneskeliv.

Skal vi ikke se at få gjort noget ved trafikken i Måløv?

Helt konkret har jeg fremsendt forslag til udvalget om at:

• Lave hastighedsbegrænsning på hele Måløv Hovedgade på 40 km/t.

• Forbyde gennemkørende lastvognstrafik ad hele Kratvej og af Måløv Hovedgade mellem Liljevangsvej og Jungshøjvej.

• Lave ”fartbump” flere steder på hele Måløv Hovedgade.

• Etablere fodgængerfelter ved Jørgen Andersens Vej og Liljevangsvej

• Etablere rundkørsler ved Kratvej/ Måløv Hovedgade og ved Måløv Hovedgade/Jungshøjvej

• Opdele fodgængerfeltet ved Stationsvej mellem cyklister og fodgængere.

• Lukke Jungshøjvej ved udkørslen til Knardrupvej.

Ingen af forslagene vil genere nogen. Alle forslagene vil forbedre sikkerheden. Ingen af forslagene vil koste store summer. Og igen: Alternativet til trafiksikkerhed er uheld. Dem har vi allerede haft rigeligt af!

Skal vi ikke bare se at komme i gang? Hellere sent end aldrig!

 

Svar fra kommunen

Kære Jais.

Først tak for din henvendelse og dit idekatalog, det er altid rigtig dejligt når borgerne engagerer sig og kommer med gode ideer.

Vi har faktisk allerede gjort lidt for at afhjælpe problemerne med trafik og høj hastighed i Måløv. Den problematik fyldte en del både på borgermødet om Kratvej og på mødet om en ny butik for et stykke tid siden.

Desværre er alt for høj hastighed på kommunens veje blevet et meget stort problem og vi er nødt til at gøre noget ved det.

Omkring Måløv Hovedgade er politiet kontaktet og blevet bedt om at gøre hvad de kan.
Kommunen sætter fartmåling og trafiktælling op snarest og når vi så kender omfanget af problemet kan vi gøre hvad der er nødvendigt. Det er urimeligt at vi som borgere skal finde os i hensynsløs kørsel og alt for høj hastighed.

Du kan være helt sikker på at vi tager problemet alvorligt og at vi agter at gøre noget ved det.
Hvad angår dit idekatalog så rummer det mange gode tiltag og det vil bestemt indgå i det videre arbejde.

Mange hilsner
Helle Hardø Tiedemann
Formand for teknik- og
miljøudvalget

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *