Familiemotionsløbet genopstår i Ballerup
Motionsløb-COLOURBOX-copy.jpg
løb Efter et par års pause får Ballerup nu igen sit eget motionsløb for hele familien.

Ballerup har haft sit eget motionsløb før. Det har heddet flere forskellige ting, har foregået meget forskellige steder – og har haft blandet succes.

Nu er det et par år siden, der sidst var et Ballerup-løb, og det, synes flere folk i byen, var en skam. Derfor har Ballerup Atletik Klub i samarbejde med Ballerup Centret og Ballerup Bladet sat sig for, at stable et motionsløb på benene igen i år.

Det har fået navnet ’Ballerup C Løbet’. C for centrum eller city eller som en henvisning til centret, der er hovedsponsor og har sørget for flotte præmier til alle vinderne.

Tre ruter for hele familien

Ballerup C Løbet kommer til at foregå tirsdag den 9. september med start og mål på parkeringspladsen ved Banetoften bag Ballerup Centret.
Der bliver tre forskellige ruter at vælge imellem – en børnerute på 2,5 kilometer og to voksenruter på 5 og 10 kilometer.

»Det bliver et løb for hele familien,« understreger Jørgen Matz fre Ballerup Atletik Klub, der står for den praktiske planlægning og afvikling af løbet.»Selvfølgelig vil vi gerne have alle de bedste løbere med – og de skal også nok komme. Men vi vil ligeså gerne have alle dem med, der først lige er begyndt at løbe lidt her efter sommerferien,« siger Jørgen Matz og understreger:

»Folk behøver jo ikke at løbe. Man kan sagtens tage barnevognen eller klapvognen med rundt på de fem kilometer. Det er bestemt også tilladt at gå.«

Alle skal til Pederstrup

De små – det vil sige børn fra årgang 2002 eller senere – har deres helt eget løb, som bliver afviklet først. Klokken 17 sendes ungerne afsted, og der er naturligvis medaljer til alle – men også to store pokaler på spil for Ballerups hurtigste pige og dreng.
En time senere – klokken 18 sendes 10-kilometerløberne afsted og 18.10 får løberne på 5-kilometerruten lov at sætte i gang. Alle ruter går ud til Pederstrup, så der bliver dejlig natur at se på for de forhåbentlig mange deltagere.

På området ved start og mål er der forskellig underholdning og mulighed for at parkere ungerne på et afspærret legeområde, som er under opsyn, mens mor og far løber.

Meld dig til løbet

Der er tilmelding til løbet via Ballerup Atletik Klubs hjemmeside www.ballerup-ak.dk, men man kan også komme ned i Ballerup Centret i weekenderne 30.-31. august og 6.-7. september mellem klokken 11 og 15, hvor repræsentanter for atletikklubben står klar til at tage imod tilmeldinger.

Sidste mulighed er at tilmelde sig på selve dagen fra klokken 16.
»Vi håber at det her kan blive byens løb. Det bliver lidt en prøve i år, men som vi ser det er der masser af udviklingsmuligheder i det,« siger Jørgen Matz og tilføjer
»Det er også en god anledning for os som atletikklub at få markeret os i byen – og få vist, at vi har en klub, hvor der er mulighed for at mødes med andre og dyrke motion.«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *