En anden historie
Det startede på det værst tænkelige tidspunkt.

Ballerup Bladet var fyldt med skrækhistorier om hjemmeplejens omlægning. Konen lå på hospitalet. De holdt fast i hende, vi skal lige vente til stuegangen, den kom kl. halv fem.

Næste dag gentog det sig. Jeg pointerede, at hun ville hjem, og at hun skulle hjem. Vi fik klædt hende på, fik fat i en kørestol, og ned i bilen.

En time efter ringede hospitalet, og spurgte om vi havde set Elna. Jeg kunne bekræfte at hun var hjemme og havde det godt. (vi skulle hjem og fejre guldbryllup)

Trods denne ”bortførelse” en fredag, stillede hjemmehjælpen lørdag morgen og spurgte ,om vi havde behov for hjælp. Vi havde vel at mærke ikke tidligere haft hjælp.

De kom med jævne mellemrum og spurgte til situationen, og vi klarede det langt hen ad vejen.
Efterhånden som situationen blev værre, blev hjælpen øget, og der var ingen grænser for omfanget. Ikke noget bureaukrati. Profferne vidste hvad der skulle til. Morgen- og aftensygeplejen blev koblet på.

Der kom en lind strøm af særdeles velkvalificerede folk. Vi kunne efterhånden som det spidsede til trække på den på alle tider af døgnet.

Vi fik et fint samspil med Hospice Søndergårdens læger og sygeplejersker, det gav en fin overgang, som skabte tryghed.

Kommunens hjælpemiddelcentral var også på pletten. Hjælpemidlerne kom i takt med behovet, og den blev leveret af Calle, med det gode humør.

Jeg syntes det er groft uretfærdigt, at der skal stilles spørgsmål ved hjemmeplejens faglige kompetencer. De kom altid med overskud, og var, selv i de vanskeligste situationer, altid i stand til at fremkalde et smil.

Jeg ved godt at SOSU folket ikke er omgivet med den højeste prestige, men nævn mig lige et område, der er vigtigere, end at hjælpe mennesker, der ikke er i stand til at hjælpe sig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *