Der er lys forude
Aftale Der er udsigt til ny og mere energivenlige gadebelysning i Ballerup Kommune.

Efter længere tids forhandling er Dong Energy og Ballerup Kommune nået til enighed om en aftale, der betyder, at kommunen køber gadebelysningen.

Hidtil har Dong Energy ejet anlægget – det vil sige de knap 10.000 master og lysarmaturer i kommunen – og det har begrænset kommunens handlefrihed i forhold til valget af master og armaturer. Det har samtidig været en kæp i hjulet i forhold til den kommende renovering af gadebelysningen, der skal gøres mere energivenlig.

25 millioner kroner

Det har længe været et ønske for kommunen at købe anlægget af Dong Energy, men først nu har der været penge til det. Prisen lyder på 25 millioner kroner, som kommunen henter fra kassebeholdningen.

»Det er glædeligt, at vi med købsaftalen nu får mulighed for selv at bestemme kvaliteten af gadebelysningen. Med ejerskabet af belysningsanlægget får vi samtidig mulighed for markante driftsbesparelser og lavere elforbrug i takt med, at vi moderniserer anlægget,« siger borgmester Jesper Würtzen.

Ny belysningsplan på vej

Samtidig med forhandlingerne om overtagelsen har Ballerup Kommunes teknik- og miljøudvalg arbejdet på en ny belysningsplan, der ventes vedtaget på udvalgets møde onsdag den 13. august.

Planen sætter rammerne for, hvordan fremtidens gadebelysning skal være. Og formanden for teknik- og miljøudvalget, Helle Tiedemann, glæder sig over at alle brikkerne nu ser ud til at falde på plads:

»Med den nye belysningsplan kan vi nu selv sætte standarden for gadebelysningen og sikre et smukt og bæredygtigt anlæg. Det bliver på længere sigt også en gevinst for pengepungen og miljøet,« siger hun.

Kommunen regner med, at det vil komme til at koste mellem 50 og 100 millioner kroner at modernisere gadebelysningen, og det vil derfor tage nogle år, før man når hele kommunen rundt.

1 kommentar om “Der er lys forude”

  1. Erik David Gjermandsen siger:

    Jeg kunne godt tænke mig at høre hvor meget de regner med at spare på belysningen om året da der er spare pærer mange steder i komunen og er det også seas/nve der skal vedligeholde vores anlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *