Ballerups bronze-biologer
NIcolas-Drenck-4.jpg
Nicolas Drenck tog til biologi-OL på Bali og i konkurrence med 240 andre unge fik han en bronzemedalje med hjem. Foto: Flemming Schiller
Talent Nicolas Drenck og hans gymnasievenner tog til Bali for at dyste i biologi. Det kastede bronzemedaljer og en masse oplevelser af sig.

Man snakker meget om i disse tider, at de danske skoleever ikke lærer nok, at de sakker bagud i forhold til andre lande og at mangel på disciplin og motivation til at yde en indsats betyder, at vi taber videnskapløbet til eksempelvis de asiatiske lande.

Men hvis det passer, så er det i hvert fald ikke gældende for alle.

Nicolas Drenck, Simon Albrechtsen fra Borupgaard Gymnasium deltog sammen med en tredje elev, i sommerferien i en international konkurrernce i biologi på Bali. Konkurrencen var arangeret af International Biology Olympiad (IBO) og var henlagt til den indonesiske ferieø, efter at New Zealand havde meldt afbud til at afholde legene.

Stort anlagt

De tre elever var udvalgt blandt i alt 30 elever fra hele landet og selvom de faktisk havde fået deres studentereksamen i sommer, så tog de alligevel med for at gøre arbejdet færdigt.

Ballerup Bladet møde Nicolas Drenck en august-eftermiddag i forældrenes hjem i Ballerup, hvor han netop nu nyder at være skolefri, arbejder og venter på at læse videre i februar måned. Og han kan se tilbage på en stor oplevelse i troperne i juli måned.

»Det var vores biologilærer, der bad os om at deltage. Vi havde været med sidste år, men i år var vi nok bedre forberedte, så det var oplagt, at vi nu skulle være med. Og vi gik videre til den endelige konkurrence efter at have været igennem flere indledende udskilningsrunder,« siger Nicolas Drenck, der havde haft biologi på A-niveau i gymnasiet og som interesserede sig for faget.

Deltagerne fik udleveret 1400 sider til forberedelse og efter forberedelses-ophold på Sorø Akademi og Gefion gk turen så endelig til Bali, hvor de ankom den 3. juli.

»Vi boede på et stort hotel og det hele var meget stort anlagt. Hele kælderen på dette enorme hotel var pyntet op og gjort klar til de olympiske lege. Det er tydeligt, at det betyder meget for dem,« siger Nicolas, som fik lidt tid til at møde de andre deltagere fra andre lande over hele verden og fik et par dage til at slappe af og nyde varmen og palmerne.

Skrappe regler

Den 8. juli gik det løs med en lang række konkurrencer med spørgsmål indenfor forskellige kategorier. Og reglerne var meget strenge, så man ikke kunne snyde.

»Vi måtte aflevere al elektronik og mens konkurrencerne stod på, blev vi holdt isoleret fra hinanden, så man ikke kunne snakke sammen. Vi blev flyttet rundt, når vi skulle have de forskellige konkurrencer, der foregik i forskellige lokaler. Det var lidt forvirrende, men meget organiseret,« fortæller Nicolas, som efter flere dages prøver fik afleveret alt og glædede sig til afslutningsceremonien om lørdagen, så spændingen kunne blive udløst.

»Vi blev transporteret rundt i busser med politieskorte og vejene var ryddet. Det virkede voldsomt, men det er naturligvis klart, at hvis man vil ramme et mål, er 240 udenlandske unge fra 61 forskellige lande et godt mål. Det ville man selvfølgelig undgå,« siger Nicolas der endte med at få en bronzemedalje – en hæder han er ganske stolt af.

Skarpe asiater

»Det er indrettet sådan, at 60 procent får en medalje. De øverste ti procent får guld, de næste 20 procent får sølv og de næste 30 procent får bronze. Simon var faktisk meget tæt på at få sølv, men vi er ganske stolte af vores præstation,« siger Nicolas.

Opgaveformen var rettet meget imod f.eks Multiple Choice, som asiaterne bruger meget i deres skolesystem, men han erkender også, at det var meget svært og på et meget højt niveau.

»Det var meget svært. Der er ingen tvivl om, at der var nogen, der havde studeret intenst til det her. Især asiaterne og amerikanerne var gode. De er rigtig skarpe. Men det var en stor oplevelse og et flot set-up, og selvom der også var en del fejl i arrangementet, så var det helt specielt,« siger Nicolas, der altså fik bidt skeer med de såkaldte superelever fra de lande, som danske skoleelever hele tiden får at vide, er lidt skarpere end dem.

Efter OL tog nogle elever på en post-tur i området og nød ferien inden turen gik hjem til Balleup.

For tiden arbejder Nicolas Drenck som teknisk supporter på akutcentralen 1813 i Ballerup og tjener lidt penge, inden han begynder på sit nye studie den 1. februar. Og nej, Nicolas skal ikke læse biologi, i hvert fald ikke i første omgang.

Han havde 12,9 i gennemsnit og er kommet ind på medicin, hvor han muligvis kun vil tage en bachelor. Derfter går det måske forskervejen og til Humanbiologi. Og så er ringen fra OL på Bali alligevel sluttet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *