Ballerup OK under pres
Orienteringsløb Søndag stod i orienteringsløbets tegn.

I Broby Vesterskov syd for Sorø var fire klubber i kamp i sæsonens anden og afgørende match i COWI Ligaens 2. division.

Afgørende, fordi de sammenlagt to bedst placerede klubber senere får chancen for at kvalificere sig til 1. division, mens de to nederste skal kæmpe mod de to bedste fra 3. division om at undgå nedrykning til 3. division. Denne sidste og altafgørende chance kommer, når sæsonen slutter med et brag den 21. september.

I forårets match blev Ballerup OK nummer tre foran Farum OK, men efter de meget stærke klubber Allerød OK og Roskilde OK. Der skulle en helt ekstraordinær indsats til for at sikre en samlet sejr.

I søndagens slag i Broby Vesterskov forvandlede silende regn skoven til et gennemvådt mudderbad, hvor der blev kæmpet bravt om placeringerne i sommerkulde og udmarvende terræn. Et terræn med typisk sjællandsk blandingsskov, stier og grøfter, flade stræk og stejle bakker, nogle steder med sidegevinster i form af brændenælder, samt kildevæld med garanti for våde fødder. Men også et terræn som orienteringsløberen elsker det.

Da Ballerup OK for tiden ikke har løbestyrken til at slå de to stærkeste klubber i divisionen, er det målet at sikre endnu en sæson i 2. division via tilstrækkeligt med sejre i den sidste nedrykningsmatch.

Søndagens slag var derfor ikke så afgørende, men rent sportsligt og moralsk står der altid ære på spil, så der blev kæmpet hårdt i alle løbsklasser. Det var desværre ikke nok på dagen.

Ballerup OK tabte til de tre andre, så det samlede resultat af divisionens to matcher blev 9 points til Allerød OK, 8 til OK Roskilde, 5 til Farum OK, og 2 til Ballerup OK.

Men for klubben er dette slutresultat dog langt fra en katastrofe, hvis målet nås og den sidste match slutter med et godt resultat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *