Ballerup Kirke er blevet mere handicapvenlig
Ballerup-Kirke-renovering-3-copy.jpg
Renovering I en måned har Ballerup Kirke været lukket, fordi gulvet i våbenhuset skulle udskiftes. Kirken benyttede lejligheden til også at gøre indgangen mere handicapvenlig.

For borgere i kørestol har det tidligere været lidt besværligt at komme indenfor i Ballerup Kirke. Indgangen har ikke været så handicapvenlig, så der skulle først sættes ramper op, før man kunne trille ind i våbenhuset og videre ind i kirken.

Men det er der nu ændret på. I forbindelse med sommerens renovering, hvor kirken har været lukket i en måned, har man nemlig også fået gjort den mere handicapvenlig.

»Vi fandt det nødvendigt at udskifte en stor del af fliserne i våbenhuset, som var ødelagt på grund af fugt. Så menighedsrådet bestemte, at det var nødvendigt at lægge nye fliser på hele gulvet. Og samtidig kunne vi benytte lejligheden til at gøre indgangen mere handicapvenlig ved at fjerne dørtrin og lave et fald på gulvet,« fortæller Benny Schmidt Nielsen, der er kirkeværge i Ballerup Kirke og fortsætter:

»Det betød også, at kunne vi afskaffe diverse træ- og metalramper, som vi tidligere havde liggende, når der skulle kørestole ind i kirken. Så nu kan alle trille – lige ind i kirken.«

Den nyrenoverede kirke slog dørene op for føste gang efter sommerferielukningen torsdag den 24. juli.

Ballerup-Kirke-renovering-(4)-copy

Rul bare ind. Ballerup Kirke har gjort indgangspartiet handicapvenligt, så kørestole kan rulles ind i kirken uden brug af rampe og andre hjælpemidler.

Løbende forbedringer

Den nyeste renoveringen er blot én af en lang række forbedringer, som kirken har gennemført den seneste tid. Sidste sommer var det taget på kirken, der blev udskiftet.

»Det er et dobbelttag. Det vil sige, at der er lagt et ekstra tag lige neden under selve tegltaget. Ekstra taget er lavet af træ med tagpap på, og det giver en ekstra tætning af taget, hvis der kommer en orkan. Og det har vi jo set før. Det ekstra tag sikrer også vores berømte og uvurderlige kalkmalerier, samtidig med at taget er vedligeholdelsesfrit – ja, i måske 100 år,« fortæller Benny Schmidt Nielsen og tilføjer:

»Ved samme lejlighed fik vi også, med stor besvær, nedtaget to skorstene, hvor den ene sad og så mindre pæn ud oppe på tagryggen af kirketårnet. Skorstene stammede fra den gang man fyrede med kakkelovne i kirken.«

Præstegården åbnet op

For et par måneder siden var det præstegårdens tur til at få en overhaling.

»Vi har fået etableret et nyt indgangsparti til præstegården. Så indgangen nu er blevet åbnet op, på en mere velkommen måde,« siger Benny Schmidt Nielsen.

Men det koster penge at holde disse flotte bygninger ved lige, så nu er der lige et pusterum i renoveringsarbejdet. Men næste punkt på to-do-listen er kalkning.

»Når vores økonomi tillader det, vil vores næste projekt være at få kirken kalket indvendigt. Det trænger den meget til,« siger Benny Schmidt Nielsen.

Ballerup-Kirke-renovering-(1)-copy

Præstegården har også fået en overhaling, så den nu fremstår langt mere åben og imødekommende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *