Ballerup får en børne- og ungdomsfilmklub
biografklub_31.jpg
Jesper Drehn-Knudsen fra Stenløse Børnefilmklub har taget initiativ til at oprette Ballerup Børne- og Ungdomsfilmklub. Nu mangler de bare børn og frivillige forældre. Foto: Flemming Schiller Foto: Flemming Schiller
forening Ballerup Børne- og Ungdomsfilmklub er klar til at slå biografsæderne ned for de lokale skolebørn.

I februar bragte vi har i avisen en artikel om, at Stenløse Børnefilmklub ønskede at hjælpe Ballerup med at lave en tilsvarende forening her i kommunen. Men selvom flere tilkendegav, at det da var en god idé. var der ingen, der meldte sig på banen som frivillige.

»Desværre blev vi ikke blevet kontaktet af en eneste Ballerupborger. Vi synes dog stadig, at vores ide er god, og kæmper derfor videre for at give skolebørn i Ballerup, en tryg og oplevelsesrig mulighed for at se film sammen med kammerater i den lokale biograf,« siger Jesper Drehn-Knudsen, der er formand i Stenløse Børnefilmklub, der holder til i Baltoppen Bio, fordi Stenløses egen biograf lukkede.

Men i og med at initiativtagerne fra Stenløse Børnefilmklub alle bor i Egedal Kommune, har det ikke været muligt at få godkendt Ballerup Børne- og Ungdomsfilmklub som en forening i Ballerup Kommune. Løsningen er derfor blevet, at Ballerup-afdelingen det første år hører under Stenløse, som har haft egen børnefilmklub siden 1977.

»Formålet er at foreningen på sigt drives videre af Ballerupborgere, eventuelt i samarbejde med Stenløse Børnefilmklub,« forklarer Jesper Drehn-Knudsen, der er én af tre initiativtagere til Ballerup Børne- og Ungdomsfilmklub.

Fire aldersgrupper

Foreningen vil byde på film for både store og små. Børnefilmklubben er inddelt i fire forskellige aldersgrupper, lille gruppe er børn fra 0-1 klasse, mellem gruppe 2-4 klasse, store gruppe 5-9 klasse og en førskole gruppe for 4-6 årige med forældre/bedsteforældre.

I hver filmgruppe bliver der vist seks film i Baltoppen Bio i løbet af sæsonen, som strækker sig til marts 2015. Der er film følgende dage: 28. september, 26. oktober, 30. november, 25. januar, 22. februar og 22. marts (alle søndage).

Der er åben for tilmelding fra 4. september online på www.ballerupbuf.dk, hvor man også kan se hele programmet med hvilke film, der kan ses og hvornår.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *