Ballerup Bladet på racerbanen
Mustang-3-copy.jpg
Jan Erik Lyllof og hans grønne Mustang kørte ved weekendens Copenhagen Historic Grand Prix i Bellahøj. En flot fjerdeplads blev det til i gruppen for biler før 1965. Foto: Claus Dahl
Wrooooom Ballerup Bladet var med på og udenfor banen ved weekendens Copenhagen Historic Grand Prix, der blev kørt ved Bellahøj.

Som sponsorer for det grønne lyn, Jan Erik Lyllof og hans Mustang fra Smørum, kom vores lille lokalavis på verdenskortet ved det traditionsrige racerløb.

Efter en pause på tre år stillede Jan Erik Lyllof igen op til race i Copenhagen Historic Grand Prix i sin nyrenoverede Ford Mustang fra 1965. Og det blev til en flot fjerdeplads ved årets løb.

Mustang--(1)-copy

Drama før start

»Det var lige før, vi troede, at det var slut, inden det begyndte,« sagde Jan, da vi talte med ham ved tidskørslen.

»Lørdag morgen klokken 9.20 blev køleren overophedet, så vi var nødt til at hente en ny køler i Veksø og få den monteret inden løbsstart klokken 14.15. Det blev lige lidt hektisk,« fortæller han.

I selve løbet for biler før 1965, vidste Jan godt, at der var et par hurtige Lotus biler han nok ikke kunne slå, så målet var at slutte i top 5.

Hans bedste omgangstid i tidskørslen var 133,8 den forbedrede han til 124,1 om søndagen. Det betød også, at hans placering som nummer syv lørdag, kunne veksles til en femteplads søndag.

I den samlede stilling sluttede Jan som nummer fire og da målet var at komme i top 5, må man sige at missionen lykkedes.

»Til næste år skal jeg på podiet – og det kommer jeg også,« siger en selvsikker Jan Erik Lyllof.

Kom og se Mustangen

Hvis man har lyst til at komme helt tæt på den flotte grønne Mustang, kan man slå et smut forbi Centrumgaden i Ballerup lørdag den 23. august.

Her har Ballerup Bladet inviteret Mustangklubben på besøg i byen, hvor de flotte biler vil stå til skue på Kirketorvet. Og hvem ved – måske kan man være heldig at få en lille køretur med Jan Erik Lyllof i det grønne lyn.

Mustang--(2)-copy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *