70-årige på arbejdsmarkedet!?
Debat Det er mig fuldkommen uforståeligt, at Mette Frederiksen nu foreslår, at de 70-årige skal have mulighed for at forblive på arbejdsmarkedet.

Det kan ikke være Mette Frederiksen ubekendt, at de 50-årige næsten umuligt kan få job.
Jeg har svært ved at se motivet for Mette Frederiksens forslag, men der er da helt skudt ved siden af. Lad dog de midaldrende få en chance!
Det må bero på en beklagelig misforståelse, at ÆldreSagen bakker op om forslaget?

Mette Frederiksen svarer:
Svar: Bitten Andersen skriver, at hun ikke kan forstå, at regeringen – i en situation med arbejdsløshed – vil give 70 årige mulighed for at forsætte med at arbejde.
Jeg mener ikke, der er en modsætning mellem den her ændring og så at bekæmpe arbejdsløshed- som vi også er i fuld gang med. Men jeg bliver ærgerlig over, hvis stive regler betyder, at mennesker tvangspensioneres når de fylder 70 år.
Jeg mener i stedet, at det bør være op til det enkelte menneske at afgøre om man stadig har lysten til og mulighederne for at gå på arbejde. Vi vil derfor gøre det til en rettighed at blive i sit arbejde. Men vel og mærke ikke en pligt. Det bør ikke være fødselsdatoen, der bestemmer, hvad vores ældre kan og ikke kan.
Som socialdemokrat kæmper jeg for et arbejdsmarked med plads til alle- uanset alder, hudfarve eller køn. Det at være en del af et arbejdsfællesskab, skal vi ikke udelukke nogen for. På et moderne arbejdsmarked har vi brug for alle – også seniorer.
Med venlig hilsen
Beskæftigelsesminister
Mette Frederiksen (A)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *