Vær med til at skrive Ballerups historie
Ballerup-Station-1970erne-copy.jpg
Ballerup Station i 70’erne. Der kom S-tog til byen i 1949. Måske kan nogen huske det? Foto: Arkivfoto
Lokalhistorie Ballerup Museum, Stadsarkiv og Bibliotek efterlyser borgernes erindringer fra hverdagen i Ballerup i periode 1949 til 1979 .

I perioden 1949 til 1979 var Ballerup Kommune i rivende udvikling. Nye skoler blev åbnet, virksomheder kom til, S-tog og store boligbyggerier ændrede kommunen til en moderne forstad.

Men hvad med borgerne? Hvad med jer, der boede her i kommunen dengang? Hvad fik I tiden til at gå med?

De spørgsmål vil et nyt projekt ’Mit Liv i Ballerup’ gerne have svar på. Projektet er et samarbejde mellem Ballerup Stadsarkiv, Ballerup Museum og Ballerup Bibliotek.

Skovlunde-Centeret-1980erne-copy

Skovlunde Centret i 80’erne. Hvordan så der ud før det? Hvor handlede du? Og hvorfor? 

Essensen er borgerne

»Vi ønsker at indsamle erindringer om kommunens forstadsudvikling til dokumentation for senere generationer samt til brug i nutidig formidlingen af kommunens historie,« fortæller museumsleder Mette Jensen fra Ballerup Museum og opfordrer alle borgere, som boede i Ballerup i perioden 1949-1979, til at bidrage.

»Essensen i Ballerup Kommune er dens borgere. Det er igennem jer, at udviklingen er sket. Så fortæl os din historie, så vi sammen kan skrive historien om Ballerup Kommunes udvikling fra landsbyer til moderne forstad,« siger hun.

Hvad gør jeg?

Hvis du har lyst til at bidrage med dine erindringer skal du besøge projektets hjemmeside
og taste dine oplysninger ind.

»Alle de små ting i hverdagen, som normalt ikke tillægges den store betydning, er vigtige for fortællingen om livet i Ballerup Kommune. Hvor gjorde du dine indkøb? Hvad blev der serveret til aftensmad? Hvad legede du som barn?« remser Mette Jensen op.

Ordet er frit og man kan fortælle lige, hvad der falder én ind. Eneste krav er, at de indleverede erindringer hovedsageligt omhandle dele af eller hele perioden 1949-1979.

Og så skal man være opmærksom på, at man samtidig giver tilladelse til, at erindringerne må blive opbevaret på arkivet for eftertiden samt, at Ballerup Arkiv og Ballerup Museum må bruge uddrag til formidling af lokalhistorien.

Fakta: Mit Liv i Ballerup

Projektet er et samarbejde mellem Ballerup Stadsarkiv, Ballerup Museum og Ballerup Bibliotek.

Der indsamles erindringer fra perioden 1949-1979.

Tast dine erindringer ind på: www.ballerup.dk/webform/mit-liv-i-ballerup

Hvis de fylder meget, kan de sendes på mail til Arkivet: kin@balk.dk.

Idéer til at sætte skub i erindringerne: Hvor gjorde du dine indkøb? Hvad blev der serveret til aftensmad? Hvad legede du som barn? Hvor mødtes man i fritiden? Hvordan foregik en arbejdsdag? Hvem var du fan af? Hvad diskuterede man i frokostpausen? Hvem boede i det røde hus henne på hjørnet? mm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *