TEC bød til VM i innovation
TEC-11.jpg
Robotten klipper snoren til de nye lokaler på TEC Ballerup. Foto: Flemming Schiller
Indvielse Helt nye laboratorier, der har været et år undervejs blev forrige fredag indviet på Ballerup TEC. Der er på alle måder højt til loftet.

Det var fredag, frokost og ferie. Men det lader man sig ikke sådan gå på af, når man er Danmarks største tekniske gymnasium, lige har fået renoveret sine lokaler for omkring 40 millioner kroner og gerne vil vise omverdenen, hvad man kan byde på.

Så det gjorde TEC Ballerup denne fredag, hvor grænsen mellem solskin og mørke regnskyer lå næsten lige over Ballerup. Mange havde lagt vejen forbi for at se, hvad den store renovering var blevet til.

Lokalerne lugtede af nybyggeri og de bløde, men forskellige farver og de moderne faciliteter fra inderst til yderst vidnede om, at der i fremtiden vil være endnu bedre rum til det innovative, det udviklende og til undervisning, der løfter barren.

VM i innovation

Indvielsen begyndte med de obligatoriske taler, og rektor for Ballerup TEC Anders Hornskov Jakobsen gik veloplagt til sagen og gav den med VM-metaforer.

Han fortalte, at selvom Danmark ikke er med til VM, så savner vi danskerne på banen og at vi skal rejse os ved hjælp af sammenhold. For selvom Danmark er et lille land, så har vi noget at byde ind med og vi skal turde udfordre og konkurrere med den store og imponerende verden. Og det, understregede han, er noget som vi tør her i Ballerup TEC.

Han understregede, at TEC netop tør være innovative og tør vise, at vi danskere har noget at byde ind med, selvom der er rigtig mange dygtige der ude i verden. Han fremhævede derfor de nye lokaler, som byder på nytænkning og plads til, at man kan lære på en ny og udviklende måde, og samtidig dyrke det sammenhold, der er så vigtigt, hvis Danmark skal gøre sig gældende i verden – hvad enten der er tale om fodbold, forskning eller fysik.

Verdensklasse i Danmark

Efter den opløftende peptalk fortalte den nye og stolte direktør for TEC, Lone Hansen, at den 40 millioner kroner dyre ombygning også skal vise omverdenen, hvad HTX egentlig er og at det er en ganske spændende vej og et ganske habilt alternativ til andre ungdomsuddannelser. En vej, der kan føre til rigtig meget.

»Der er i forvejen masser af kompetencer og faglighed på dette sted, så med de nye laboratorier, skal vi være verdensklasse i Danmark,« sagde Lone Hansen.

Efter talerne var der rundvisning, hvor de interesserede kunne gå rundt i lokalerne og se på rør, maskiner, ledninger og helt ny elektronik placeret på nye møbler, som et symbol på, at TEC Ballerup har hævet ambitionerne. Her skal de bedste hjerner udfordres efter sommerferien.

Mere på vej

»Ombygningen her taget et års tid og vi fortsætter med de to næste etager i de kommende måneder. Det er mere fleksible rum, der nærmest inviterer til at eleverne skal samarbejde og skabe nye, innovative ideer. Så jeg glæder mig over, at det er blevet så flot,« siger Lone Hansen, direktør for TEC.

Der er ingen tvivl om, at TEC Ballerup har lagt i ovnen til at løfte ambitionsniveauet, spænde ben og blæse til kamp for, at Danmark igen skal være innovationens mestre – i både ind- og udland.

Se billeder fra indvielsen: TECs nye laboratorier

2 kommentarer om “TEC bød til VM i innovation”

  1. Niels Dybdahl siger:

    Rektor siger at Danmark ikke er med til VM. Men Danmark er faktisk lige nu til VM (olympiade) i informatik i Taiwan og en af de tre danske deltagere er netop fra Ballerup Tekniske Gymnasium.

    1. Det beviser flot, at at vi fra Ballerup Tekniske Gymnasium både kan og tør udfordre verdenseliten. I min tale tog jeg afsæt i den på tidpunktet aktuelle fodboldbegivenhed i Brasilien, for at understrege vores nationale ambitioner for undervisning, samt lave sammenkoblingen til at vi må stå sammen som hold for at sejre på globalt plan. Jeg nævnte også flere succeshistorier om vores elever i talen. Bl.a. at fire elever fra skolen i foråret vandt DM i innovation.
      Nu er det jo heldigvis ikke mig der redigerer Ballerup Bladet, men jeg vil da opfordre til også at skrive om vores dygtige gruppe elever til VM i informatik, når de kommer hjem fra Taiwan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *