Skolen bliver lidt mere kinesisk
kinesisk12.jpg
Ballerup Kommune har et tæt forhold til Kina. Nu kan kommunens store skolelever også vælge kinesisk som fag.
Eleverne i de ældste klasser kan nu vælge kinesisk som fag.

Der er noget med Kina og Ballerup. Kommunen har et samarbejde med den kinesiske millionby Wuxi og nu skal eleverne i kommunens 7.- 9. klasser tale kinesisk. Hvis de har lyst.
Kommunalbestyrelsen har besluttet at godkende kinesisk som en fast del af valgfagene i folkeskolen i Ballerup og dermed endnu en farve på skolepaletten i de kommende år.
Ballerup Ungdomsskole har igennem flere år tilbudt kinesisk, men har længe ønsket at få det godkendt som reelt valgfag i folkeskolen, hvilket nu er sket.
Ungdomsskolen har gode erfaringer med at lære eleverne kinesisk, eller mandarin, som det hedder, og de vil forstærke indsatsen, så det bliver et af de obligatoriske valgfag. Det skal være ungdomsskolen, der fortsat skal stå for undervisningen af 7. – 9. klasses eleverne.
Prøve i kinesisk
Samtidig er kinesisk et sprog, som mange i fremtiden vil få brug for, både som forretningssprog og som rejse sprog og derfor giver det mening at satse mere på faget.
Det mener man også i kommunalbestyrelsen, hvor der endda er planer om at gøre kinesisk til et fag, man kan komme til afgangsprøve i.
»Der er åbent for, at man tillader andre valgfag, end de fag man plejer at have, så derfor støtter vi, at kinesisk bliver en mulighed for eleverne,« siger Bjarne Rasmussen (A) og suppleres af Mette Hedegaard.
»Vi bakker op om forslaget og faktisk har jeg en datter, der læser kinesisk. Men jeg opfordrer til, at man tager det et skridt videre og lader eleverne gå op til folkeskolens afgangsprøve i kinesisk,« siger hun.
Ifølge Peter Als (A), formand for Børne- og Skoleudvalget, er der netop planer om at gøre kinesisk til et fag, som man kan gå til afgangsprøve i. Det skal ske i samarbejde med BEC Business.
Undervisningen i kinesisk er tilrettelagt sådan, at eleverne i første del lærer at kommunikere på elementært kinesisk ved at lytte, samtale og lære tegn og bogstaver. Efterfølgende skal eleverne lære at begå sig i kinesisk kultur med hensyn til omgangsformer og generel kinesisk kultur og samfundsforståelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *