Så indtager kræmmerne Ballerup
Lars-Lilholt.jpg
Lars Lilholt Band kommer til Ballerup Kræmmerfestival, hvilket er det måske største navn, der nogensinde har optrådt på de kanter.
kræmmermarked En af årets helt store begivenheder, Ballerup Kræmmerfestival, kommer til byen i denne weekend. Nu også med stort fyrværkeri lørdag aften.

Fest: Når det skal være både sjovt, festligt og fuld af oplevelser, så skal man tage til Ballerup Kræmmerfestival. Derfor er det nu 16. gang, at kræmmerfestivalen indtager Harrestrup Ådal, og som sædvanlig vil der været en bred vifte af musik, handel og glade dage.
Endnu engang er det lykkedes at skaffe flere kræmmere og de 1,4 kilometer kræmmervej vil derfor igen være rekordfyldt med gode handler. Dertil kommer masser af musik, tivoli og ikke mindst børnekræmmermarked søndag.
Det hele begynder fredag den 18. juli, hvor pensionistfrokosten åbner ballet klokken 13 i det store telt. Her vil Mickey Holm-Pless underholde de 350 pensionister, som har fået adgang til denne forrygende åbning.
Efterfølgende bliver kræmmerfestivalen officielt åbnet af borgmester Jesper Würtzen klokken 15.15 og så er der fri leg frem til søndag.
Store navne
Udover de mange kræmmere, der tilbyder en god handel inden for alt muligt, så vil der være masser af musik alle dage. Især i det store telt »Ådalen«, vil en del store navne give den gas.
En af de store danske spillemænd, Lars Lilholt og hans band kommer og spiller lørdag aften, hvilket er det måske største navn, festivalen nogensinde har haft på programmet. Tonerne fra »Kald det kærlighed« vil med garanti kunne høres over store dele af Ballerup denne lørdag aften.
Anne Dorte og Maria fra Tøsedrengene vil også komme fredag aften og give en række af de kendte hits fra 80’erne. Søndag eftermiddag vil Michael Hardinger og hans band fyre en række kendte Shubidua-sange af i teltet sammen med guitaristen B Joe. Og som om det ikke var nok, så vil bands som Shotgun Revolution og A Rush of Coldplay også give los for de mere rockede rytmer i løbet af de musikalske dage. Altsammen bundet sammen af konferencier og DJ Dennis Fuller.
Irske toner
Også på den mindre scene »pubben« vil der være festlige toner til alle, når den irske troubadour Martin Dale, syv-mands bandet Rovers Ahead, det lokale band Smokie Jam, Red Squares og Jeff Brown fra legendariske Sweet giver den gas i det festlige telt. Desuden vil den skøre irske duo Hawkeye & Joe spille op alle tre dage i »pubben«. Alt bundet sammen af DJ Jonas Sørensen, der sørger for musik i pauserne, hvor det hele kan skylles ned med irsk øl såvel som whisky.
Publikum vil også kunne stifte bekendtskab med det nye telt »Kaffestuen«, der vil være med ternede duge og lagkage. Desuden vil der også her være underholdning med den lokale duo »Men i Black« og gæstesolisten Miss Molly.
Og for de unge festglade vil CULT-teltet igen være på pladsen med stor fest fredag og lørdag aften med DJ OII og de friske CULT-piger.
Den store karrusel
Men det handler ikke kun om musik. For traditionen tro vil der også være stort tivoli på pladsen, hvor lysene og suset i maven gives af Kim Larsens Tivoli, der har forlystelser for store og små. Og det er ikke så lidt, man kan prøve. Danmarks største transportable bungee-jumper, og den 15 meter høje karrusel med loop-gondoler, der for første gang er i Danmark vil give det rigtige sus i maven for de dristige. Og selvfølgelig de traditionelle tivoli-ting som radiobiler, twister, hoppeborge og alt det andet, der giver en stor oplevelse. Dertil må nævnes ting som helikopterflyvning, ponyridning og hundeagility, som også kan prøves for alle aldre.
Frivillige hænder
Men for at alt dette skal kunne hænge sammen kræver det rigtig mange frivillige, som også i år har gjort det muligt at servere denne festlige buket af oplevelser i Ballerup. Hvis man har lyst til at give et nap med, så kan man stadig meldie sig til på ballerup@kraemmerfestival.dk.
Og det måske bedste er, at det kun koster 30 kroner at komme ind. Dog skal man have et partout-armbånd for at komme ind efter klokken 18 og det koster 60 kroner. Det kan så til gengæld bruges alle tre dage.
Der er masser af gratis parkeringspladser ved kræmmerfestivalen og folk opfordres til at benytte p-pladserne og ikke holde på sidevejene. Hvis man så tager det gode humør og en smule tålmodighed med, når der skal parkeres, så kan alt forhåbentlig foregå uden de store gnidninger, bilbuler og hårde ord. Tænk så, hvis solen også skinner!
Det er altså intet mindre end et imponerende program, som Ballerup Kræmmerfestival kan præsentere i år, så hvis man ikke holder ferie på månen eller andre steder meget langt væk, så er der ingen undskyldning for at blive væk fra en af årets helt store Ballerup-begivenheder.

Nu er der endda den tilføjelse på programmet, at der lørdag aften afholdes en af DM-semifinalerne i fyrværkeri på kræmmerpladsen.

1 kommentar om “Så indtager kræmmerne Ballerup”

  1. Jan Massesson siger:

    Hej !! I denne weekend er der kræmmermarked, og det er jo skønt, at Ballerup er med på beatet med egen festival.
    Men det der ikke er skønt, det er en helikopter der svæver overkvarteret med så meget larm, at os der nyder søndagens dejlige vejr, må gå indendørs for at høre hvad vi siger til hinanden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *