Peter Als: »Afslutning skal være en fest for alle«
sterhøjskolen-06-copy.jpg
Østerhøjskolens ledelse er kommet under politisk beskydning efter sagen om de manglende afleverede bøger og de manglende eksamensbeviser. Foto: Kenn Thomsen
Skolebøger Formanden for børne- og skoleudvalget afviser kendskab til Østerhøjskolens omstridte fremgangsmåde. Han påpeger, at der må findes andre måder at håndtere bogafleveringen på.

Sagen om den sidste skoledag på Østerhøjskolen, der endte med fem elever, som ikke fik deres eksamensbevis på grund af manglende bogaflevering, fortsætter.

I den forgangne uge var formanden for Venstres gruppe i kommunalbestyrelsen, Kåre Harder Olesen, ude med riven efter skolens fremgangsmåde og den måde som sagen udviklede sig på, men også efter udvalgsformand Peter Als (A) og borgmester Jesper Würtzen (A).

Han afkrævede begge et svar på, hvorvidt de havde kendskab til proceduren med at lade elever få regninger i stedet for eksamensbevis på afslutningsdagen og om de i så fald bifaldt det.

Læs artiklen her: ‘V raser over skolebogssag’

Nu træder Peter Als frem og kommenterer angrebet fra Venstre-formanden.

Ledelsens beslutning

»Jeg kan afvise, at det er noget, vi kender noget til. Jeg har i ihvert fald intet kendskab til, at det skulle være politisk godkendt eller behandlet. Det er ledelsen, der har ”opfundet” den fremgangsmåde. Jeg kan jo se, at det er effektivt, så jeg kan godt forstå, at skolen tænker sådan, men det går ikke. Afslutningen skal være en fesdtlig dag for alle, og så må man finde andre måder at styre bogafleveringen på,« siger Peter Als.

Han kan sagtens forstå, at skolen skal have sine penge ind for bøgerne, men han opfordrer til, at man inddrager forældrene omkring bogafleveringen.

»Vi skal ikke flytte for meget af bestemmelsesretten fra skolebestyrelser og ledelsen. Men hvis man har uhensigtsmæssige metoder, så må vi som politikere gå ind i det. Og dette er uhensigtsmæssigt,« siger Peter Als og retter samtidig en kritik af Kåre Harder Olesens måde at gå til sagen på.

Går over stregen

»Jeg synes ellers at Kåre (Harder Olesen, red.) er en ganske fornuftig mand og en dygtig politiker. Men når han kalder dette socialdemokratisk tankegang og »systemet før mennesket«, så går han over stregen. Jeg synes han skal holde sig til sagen og ikke lade der gå politisk fnidder i det. Det er ikke noget som hverken jeg eller borgmesteren har godkendt eller bifaldet. Så det er helt ude i hampen, for at bruge hans eget udtryk. Det står for skoleledelsens regning,« siger Peter Als og tilføjer:

»Jeg kan forstå, at det er en praksis, man har på andre skoler rundt om i landet, og det forklarer måske lidt af skolens handlemåde. Men jeg vil gerner understrege, at en skoleafslutning skal være en god oplevelse for alle, uanset om man har afleveret bøger eller ej. Så må man finde en anden måde at klare bogafleveringen på,« siger Peter Als.

Læs også artiklerne, der startede debatten: ‘Far raser over ydmygelse ved skoleafslutningen’ og ‘Ærgerligt at nogen er kede af det, men det virker’

1 kommentar om “Peter Als: »Afslutning skal være en fest for alle«”

 1. Agurketid på Ballerup Bladet

  På Ballerup Bladet er I vist ramt af både sommervarme og agurketid, når I skriver, at jeg har været ude med riven efter både borgmesteren og Peter Als.
  I mine udtalelser i interviewet med jer, sagde jeg jo netop, at jeg ikke kunne forestille mig, at hverken den ene eller den anden af de to kunne billige metoden med at tilbageholde eksamensbeviser, da jeg – trods vore politiske meningsforskelle – betragter dem begge som både dygtige og fornuftige politikere. Mit ærinde var og er ikke at politisere og kritisere S, men alene at få standset den tåbelige praksis.
  Det fremgår også af mine Facebook-opdateringer, at jeg ikke har givet nogen politikere skylden, men alene har kritiseret skoleledelsen og administrationen.
  Min udtalelse til BB, som var noget i retning af, at “hvis han har sagt det, så må det være et udtryk for socialdemokratisk systemtankegang” kom først, da jeg af journalisten på BB fik oplyst, at Peter Als havde sagt, at han synes, at det er en helt ok fremgangsmåde, og at vi politikere ikke burde blande os. Kommentaren kom altså på baggrund af, at den socialdemokratiske gruppeformand og formand for Børne- og Skoleudvalget udtrykte sig positivt om fremgangsmåden og ikke mente, at vi politikere skal blande os. Det ville i mine øjne være systemtankegang af værste skuffe, men hvis Peter Als er fejlciteret eller har skiftet holdning, så er jeg da kun glad for det – som sagt ville det overraske mig, hvis Peter havde støttet den omtalte praksis.
  Af det svar, jeg har modtaget fra borgmesteren, fremgår det, at også han er enig i, at denne praksis skal bringes til ophør, så der er altså tilsyneladende politisk enighed om dette, hvilket glæder mig meget, da det betyder, at vi har set det sidste til den slags tåbeligheder på Ballerup kommunes skoler – og det var mit formål med at tage sagen op.

  Fortsat god sommer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *