Ny fartgrænse på Skovlunde Byvej
Skovlunde-byvej.jpg
Skovlunde Byvej har fået ny hastighedsbegrænsning på 60 kilometer i timen i stedet for 70. Foto: Arkivfoto
Trafik For at reducere støj er det nu kun tilladt at køre 60 kilometer i timen på Skovlunde Byvej.

Bilister på Skovlunde Byvej kan godt vænne sig til at lette foden lidt mere fra gaspedalen. På strækningen mellem Lautrupvang og kommunegrænsen til Herlev, har Ballerup Kommune nemlig ændret hastighedsbegrænsningen fra 70 kilometer i timen til 60.

Ændringen er del af den kommunale støjhandlingsplan, hvori der var tre forskellige forslag til strækningen: Etablering af støjskærm mod syd, etablering af støjreducerende belægning og nedsættelse af hastigheden til 60 kilometer i timen. Af disse har kommunen valgt hastighedsnedsættelsen, som de oplyser vil dæmpe støjen med 1-1,5 dB.

Kortlægning af støjbelastningen i 2012 viste, at beboere langs Skovlunde Byvej bliver udsat for et gennemsnitligt lydtryksniveau på 60 dB. Miljøstyrelsen har en vejledende grænseværdi for trafikstøj ved nye boliger på 58 dB.

»Jeg er rigtig glad for, at vi ved nedsættelse af hastigheden på Skovlunde Byvej når tæt på den anbefalede grænseværdi fra Miljøstyrelsen. Vi har stort fokus på de projekter der er anbefalet i støjhandlingsplanen for Ballerup Kommune, og dette er et skridt i den rigtige retning,« siger Helle Tiedemann, formand for teknik- og miljøudvalget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *