Nostalgi kan også larme
B-Boys-koncert-6.jpg
Fuld gas og idolerne hoppede og sprang. Turen ned ad nostalgiens landevej var i gang for tusinder af B Boys-fans. Foto: Flemming Schiller
Musik Fem snart midaldrende dansende mænd, hvinende mødre og en tur ned ad nostalgiens bittersøde landevej. Backstreet Boys ramte Ballerup.

Det er ikke mere end en måneds tid siden, at tidens største boyband besøgte Danmark. De engelske ynglinge i One Direction fik de endnu yngre piger til at skrige og hvine i titusindvis i Parken. Torsdag aften kom en gruppe amerikanske mænd til Ballerup Super Arena for at give koncert. De har været der, hvor de engelske knægte er nu. Det er blot 20 år siden.

Men selvom stemningen ved Ballerup Super Arena ikke var helt så elektrisk, de skrigende teenagere var afløst af mere modne kvinder i deres absolut bedste alder, der selv var skrigende teenagere foran scenen for 20 år siden og de praktiske familiebiler var parkeret pænt til sidste plads og græstot i området omkring hallen, så var der alligevel noget over det, da 90’ernes store boyband, Backstreet Boys indtog scenen foran 8-9000 publikummer.

Se billeder fra koncerten: Backstreet Boys i Ballerup

Nostalgi på alle pladser

Godt nok var der ikke nogen, der havde overnattet foran indgangsdøren i flere dage, ingen var malede i ansigtet og mobiltelefonerne blev lidt mere i lommen, mens plastickrusene var mere fyldt med øl end med sodavand. En del havde endda taget deres mænd eller kærester med.

Men forventningens glæde og nostalgiens styrke kan ingen tage fra dem. Og det er godt nok.
For da de fem herrer i 40-års alderen gik på scenen, fulgt af et flot og farverigt elektronisk video-bagtæppe og begyndte af svinge med benene og danse som man nu gør, så vågnede hallen i den grad til live.

De skrigende teenagere, der er blevet lidt ældre, stod ikke tilbage for deres døtre og de gav en stor og larmende velkomst til de stadig populære og ganske velsmurte fem popdrenge.

Det var fængende rytmer, det var sang og det var de velkendte popklicheer. Men først og fremmest var det nostalgi, der rungede ud gennem salen og ud over Ballerup.

Der blev danset i klynger på gulvet og der blev sunget med til kæmpe hits som »As long as You Love me«, »I Want it That Way« og »Show me the Meaning of Being Lonely«.

Publikum nød turen

Allerede inden koncerten tegnede der sig et billede af, at det var de genkomne helte, der skulle ses. Der kunne købes t-shirts med påskriften »I still love B Boys« og der blev heler ikke lagt skjul på, at det var en 20 års jubilæumstur for de fem musikere.

Jeg tror faktisk, at de nød det. Det kan godt være, at der blev fyret de sædvanlige klicheer af om »We love you« og »Are you Ready to Rock« og den slags, og selv lavede de lidt sjov med navnet Ballerup. Men det må på en eller anden måde være meget fedt at se, at folk stadig, omend måske i mindre målestok, valfarter til en sommervarm sportshal for at høre sange, der forsvandt fra hitlisten for 20 år siden.

En ting er i hvert fald sikkert. Publikum nød det. Både det store overtal af 30-50 årige kvinder der genoplevede deres spæde ungdom, de forholdsvis mange mænd, der enten kom for at nyde musikken eller fordi konen havde taget dem med og de helt unge, der ikke engang var født, da Backstreet Boys var på toppen.

Dermed kan man konkludere, at Ballerup fik en flok vaskeægte stjerner på besøg denne sommer og at nostalgi godt kan larme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *