Kåres hedeslag
Debat Jeg føler, at jeg som mangeårigt medlem af den socialdemokratiske gruppe i kommunalbestyrelsen må komme med en kommentar til sagen fra Østerhøjskolen om eksamensbeviser og manglende aflevering af bøger.

For det første er det min helt personlige holdning, at de to ting absolut ikke hører sammen og at man ikke kan ”straffe” eleverne ved at tilbageholde deres eksamensbeviser indtil de har afleveret deres bøger.

Jeg finder det som Kåre Harder Olesen (KHO) helt utilstedeligt og skal hermed opfordre til, at man fremover finder andre veje for at få bøgerne retur til skolen.

Og så lige til KHO,s påstand om, at det er rigtig socialdemokratisk tankegang at gøre tingene på denne måde.

Mage til sludder skal man da lede længe efter. Og havde der så bare været en undskyldning for at han på grund af varmen havde fået et hedeslag, så kunne man måske bære lidt over med KHO.

Nu kan jeg kun smile lidt og ryste på hovedet over KHO der på vanlig maner omskriver en administrativ lokal beslutningpå en skole om til en socialdemokratisk politisk beslutning. Det er partipolitik af værste skuffe, som jeg tror ikke engang ville have sin gang i Folketinget.

Det ville svare til, at jeg udtalte mig om, at såfremt en lokal embedsmand handlede til egen vinding og fordel, ville det være en rigtig liberal tankegang á la Lars Løkke Rasmussens mange sager, så det vil jeg selvfølgelig holde mig fra.

Med ønsket om en fortsat god sommer til alle, håber jeg selvfølgelig at denne sag finder en fornuftig løsning for såvel elever, forældre og skolen. Det er nødvendigt, for at Østerhøjskolen fortsat fungerer som en god skole for alle.

4 kommentarer om “Kåres hedeslag”

 1. Kære Tom

  Det glæder mig meget, at vi er enige om, at det er en helt utilstedelig fremgangsmåde, som bør bringes til ophør øjeblikkelig. Jeg kan forstå, at borgmesteren har samme holdning, og at vi derfor ikke kommer til at se den slags igen i Ballerup kommune.

  Med hensyn til at det skulle være typisk socialdemokratisk at gøre tingene på den måde, så var det ikke det, jeg sagde i interviewet med BB. Min kommentar – som kom, da jeg fik oplyst, at Peter Als havde sagt, at han synes, at det er en helt ok fremgangsmåde, og at vi politikere ikke burde blande os – var noget i retning af, at “hvis han har sagt det, så må det være et udtryk for socialdemokratisk systemtankegang” – og det står jeg da ved.

  Kommentaren kom altså på baggrund af, at den socialdemokratiske gruppeformand og formand for Børne- og Skoleudvalget udtrykte sig positivt om fremgangsmåden og ikke mente, at vi politikere skal blande os. Det er i min øjne systemtankegang af værste skuffe, men hvis Peter Als kun taler på egne – og ikke A-gruppens – vegne, hvilket noget kan tyde på, er jeg da glad for at kunne konstatere, at det ikke er socialdemokratisk tankegang, men kun Peter Als’…

  Fortsat god sommer 🙂

 2. Torben Koed siger:

  Stop alt det politiske polemik.
  Giv dog ungerne deres eksamensbevis.
  Eleverne har lånt bøger på skolen. De har ikke afleveret bøgerne til tiden.
  Forældrene har ikke styr på sagen.
  Send en påmindelse til forældrene med en tidsfrist jf. de retningslinier som anvendes af Ballerup Bibliotek ved manglende aflevering.
  Så er den sag ikke længere.

 3. Rene Schmidt siger:

  Torben Koed, det tyder på at du ikke har forstået budskabet i denne sag, der er jo netop tale om at eleverne HAR afleveret deres bøger, men at skolens “systemer” ikke har registreret dem som sådan. Dette kunne vi som forældre konstaterer da vi selv går ned på skolens bibliotek og finder bøgerne. Der udover er det på ingen måde pædagogisk korrekt at ydmyge eleverne offentligt, det ville svare til at du kunne læse om dit liv godt som ondt i morgendagens aviser, altså en offentlig ydmygelse.

  Iøvrigt er der ikke tale om at eleverne har lånt bøgerne, det handler om det undervisningsmateriale som skolen/kommunen skal stille gratis til rådighed jvnf. folkeskole loven. Altså gratis undervisningsmateriale.

  Hilsen

  Rene Schmidt

 4. Torben Koed siger:

  Rene Schmidt. Som jeg skriver: Giv dog ungerne deres eksamensbevis.
  Hvis skolen roder i deres regnskab med bøgerne, må sagsbehandlingen jo justeres derefter, men det skal, som jeg gerne gentager, ikke forhindre børnene i at modtage deres eksamensbevis.
  Gratis undervisningsmateriale i form af lærerbøger er efter min mening ikke ensbetydende med “Udleveret til ejendom”.
  Om bøgerne er lånt eller udleveret er for mig det samme. Bøgerne skal leveres tilbage, og hvis de er blevet borte, er der vel et naturligt erstatningsansvar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *