Husk det blå kort på ferien
Det-blå-EU-sygesikringskort-COLOURBOX-copy.jpg
Det blå kort gælder som rejsesygesikring i EU, Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Foto: Colourbox
Sygesikring Det gule sundhedskort erstattes af det blå EU-sygesikringskort fra 1. august. Kortet er gratis og kan bestilles på nettet eller hos Borgerservice.

Fra 1. august kan man ikke længere bruge sit gule sundhedskort som rejseforsikring. I stedet skal man have det blå EU-sygesikringskort og eventuelt en privat rejseforsikring for at være sikret lægebehandling, hvis man kommer galt afsted på ferien.

Det blå kort er gratis og giver ret til samme behandling som borgerne i det land, man rejser i. Men reglerne er dog meget forskellige fra land til land, så hvis man vil kende de præcise regler for de enkelte lande, skal man gå ind på www.huskdetblå.dk og se mere.

Det blå sygesikringskort gælder i hele EU, Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Rejser man udenfor disse lande, har man brug for en privat rejseforsikring.

Selv med det blå kort er du dog ikke sikret mod egenbetaling. Der er nogle lande, hvor du selv skal lægge ud for eksempelvis lægebesøg. Dette kan du søge refunderet, når du kommer hjem, så husk at få en kvittering.

Hjemtransport er ikke inkluderet i den blå EU-kort, her må man supplere med en privat rejseforsikring.

Der er i øjeblikket flere ugers ventetid på det blå kort, så der skal handles hurtigt, hvis man skal på sommerferie i udlandet i år.

Har du allerede det blå kort, så bør du tjekke, at det ikke er udløbet. Det gælder nemlig kun i fem år. Og husk: Kortet er personligt, så alle i husstanden skal have eget kort.

Du kan bestille det blå kort gratis på www.borger.dk, hvis du har Nem ID. Eller du kan få hjælp til det hos Borgerservice på Ballerup Rådhus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *