Fem nye sundhedsformidlere
Nye-sundhedsformidlere2-copy.jpg
Mirwais Mohammed, Kim Kjærsgaard Andersen, Signe Gülümser Kirik, Gülcin Coskun og Suad Zubeid kan nu kalde sig sundhedsformidlere. Foto: Privatfoto
Sundhed Ballerup Kommune har udvidet korpset af sundhedsformidlere med fem nye, der fik overrakt diplomer efter endt uddannelse.

Det var et festligt lille arrangement, der fandt sted i Ballerup Kommunes SundhedsHus fredag den 20. juni, hvor fem nyuddannede sundhedsformidlere fik deres diplomer.

De fem blev hyldet af pårørende og samarbejdspartnere, der var mødt op for at deltage i fejringen, der betyder at Ballerups korps af sundhedsformidlere nu kommer op på 12 personer, der rent sprogligt kan begå sig på så mange forskellige sprog som dansk, tyrkisk, arabisk, farsi, pashto, albansk og serbo-kroatisk.

Opgaverne for de nye sundhedsformidlere bliver blandt andet at holde dialogmøder for Ballerups borgere i boligområder, på væresteder og i foreninger samt informere om og inspirere til sundere livsstil. Det gør de ved at tale med dem om emner som; kost, motion, rygning, alkohol, mental sundhed, reproduktiv sundhed, diabetes type 2 og det danske sundhedsvæsen.

»En anden vigtig opgave er, at sundhedsformidlerne kommer til at virke som kulturelle brobyggere mellem borgerne og de sundhedsindsatser, der foregår i Ballerup kommune, og medvirke til rekruttering af borgere til relevante forebyggelsestilbud,« fortæller udviklingskonsulent Louise Kønig Schytte fra Center for Social og Sundhed i Ballerup Kommune.

De fem sundhedsformidlere har alle gennemført et 60 timers uddannelsesforløb i sundhedsrelaterede emner i Ballerup Kommunes SundhedsHus og er allerede i fuld gang med arbejdet og har afholdt flere dialogmøder i juni måned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *