En tur med handel, hygge og hede
ballerup_kræmmerfestival_2014_36.jpg
Vejrguderne velsignede Ballerup Kræmmerfestival med det skønneste sommervejr. Foto: Flemming Schiller
Kræmmerfestival Solen bagte ned fra en skyfri himmel og stemningen var afslappet, da Ballerup Kræmmerfestival indtog Ådalen i weekenden.

Allerede ved indkørslen til kræmmerpladsen var det tydeligt. Der var en afslappet stemning ved årets kræmmerfestival.

Se billeder: Ballerup Kræmmerfestival 2014

Der var mange biler og mange mennesker, bevares, men der var ikke noget utålmodigt kaos og irriterede miner. Folk ventede på hinanden, gav sig god tid og havde taget sommerferieattituden på. Vi når det nok.

Og det gjorde de såmænd også, de mange tusinde mennesker, der brugte noget af deres sommerweekend på at tage på Ballerup Kræmmerfestival.

Lyden af musik gjaldede ud fra teltene, blandet med spredt snakken, grinen og sang. Der blev svinget i hurlumhej-maskiner, hoppet i trampolin og kørt i karrusel hos de små, mens forældrene smilende svedte med anstand og betragtede ungernes glæde.

Og der var plads til en bid mad i teltene, skyllet ned med øl, musik, en frisk bemærkning og mellemmenneskelig hygge. Unge som gamle, store og små, med og uden tatoveringer. Alle var der plads til.

En god handel

Og så må man ikke glemme, at der blev handlet. Selvom den bagende sol og de høje temperaturer var slemme midt på lørdagen, så gav folk sig også tid til at gå på pladsen, handle og finde et godt tilbud i de mange kræmmerboder, hvor der blev solgt alt fra kulørte kjoler og trøjer, telefoncovere, sko, helseprodukter i alle afskygninger og alt derimellem.

En god handel blev indgået i samme tempo som de meget populære helikoptere bag indhegningen for enden af pladsen landede og lettede larmende konstant.

Der var rigtig mange som gerne ville give 3-5 eller 700 kroner pr person for en mulighed for at se det hele lidt fra oven.

En tur mere, tak

Det hele blev skudt i gang fredag formiddag, hvor der allerede kunne handles i de mange boder, og da borgmester Jesper Würtzen sagde nogle bevingede ord over festivalpladsen, så var festen i gang.

Den varede til søndag, hvor folk fra nær og lidt fjernere kom til, trodsede solen, den lokkende strand og andre udendørs aktiviteter eller blot en tur i den svalende skygge, og kom til kræmmerfest.

Det var endnu et succesfuldt arrangement med et godt miks af mad, musik og mellemfolkelig melodi. Gode musikalske navne sluttede aftenerne af og endda et stort fyrværkeri bragede søndagen ind.

Det var ikke overraskende, at det var sådan. Dagsordenen og konceptet var, med et par nye tilføjelser, det samme. Og det er også sådan det skal være.

Et kræmmermarked skal være på denne måde og når man så både rammer stemningen, placeringen og ikke mindst vejret, så kan man ikke forlange mere. Det skulle da lige være en tur mere i kræmmermanegen i 2015.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *