Eid-fest i Hedegaven
Ramadan Afslutningen på ramadanen bliver fejret med en stor fest i Hede-Magleparken på lørdag.

I 30 dage har muslimer over hele verden fastet fra solopgang til -nedgang i anledningen af ramadanen, der netop er slut.

Når ramadanen slutter skal det fejres med Eid-fest, og sådan én har Ballerup Multikulturelle Forening, Bydelsmødrene og Hedegaven stablet på benene for første gang i år.

»Jeg blev opfordret til det af flere medlemmer i foreningen,« fortæller formand for Ballerup Multikulturelle Forening, Miasser Hawwa.

Derfor tog hun fat i Bydelsmødrene, som også var med på idéen, og sammen har de nu arrangeret Ballerups første Eid-fest i beboerhuset Hedegaven i Hede-Magleparken på lørdag.
50-70 gæster

»Festen er for alle interesserede, ikke kun for muslimer, og jeg er ret overrasket over den store positive respons, jeg har fået fra alle jeg har talt med,« siger Miasser Hawwa, der ud fra de foreløbige tilmeldinger spår, at der kommer mellem 50 og 70 mennesker til festen.

»Vi håber, at vi kan starte en ny tradition med Eid-fest i Ballerup,« tilføjer hun.
Festen kommer til at foregå i Hedegaven i Hede-Magleparken, fordi det er der mange af Ballerups nydanskere bor.

»Normalt holder vi i Ballerup Multikulturelle Forening vores arrangementer i Baghuset, men af en eller anden grund kommer der ikke så mange nydanskere i Baghuset, fortæller Miasser Hawwa, der derfor glæder sig over, at Hedegaven ville være med til at danne rammen om Eid-festen:

»Det giver en anledning til at foreningen rykker mere ud, der hvor folk bor, og det glæder vi os rigtig meget til.«

Ved Eid-festen vil der være stor buffet med spændende mad fra forskellige kulturer, taler og masser af underholdning for både børn og voksne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *