Broarbejde på Hold-an Vej
broarbejde-hold-an-vej-copy.jpg
Færre spor og nedsat hastighed på broen på Hold-an Vej i disse uger, hvor den er ved at blive renoveret. Foto: Privatfoto
Renovering Der er gang i den helt store renovering af broen over togbanen på Hold-an Vej.

Trafikanterne på Hold-an Vej i Ballerup må i disse dage rykke lidt sammen. På broen over togbanen ved Ballerup Centret er der nemlig ikke helt så meget plads, som der plejer at være.

Et større renoveringsarbejde er i gang på broen, og derfor er vejen indsnævret til én kørebane i hver retning og hastighedsbegrænsningen er sænket til 40 kilometer i timen. Samtidig er fortov og cykelsti spærret, men de bløde trafikanter har dog fået et lille smuthul, så de også kan komme over broen, mens arbejdet står på.

Det er firmaet Brocunsult, der står for renoveringen, som kommer til at koste Ballerup Kommune 4,25 millioner kroner i alt.

Projektet blev billigere og derfor fremrykket

Broen er fra 1973. I 1999 blev den vestlige side af broen omisoleret og i år er det den østlige dels tur.

Allerede i februar besluttede kommunalbestyrelsen af afsætte tre millioner kroner til omisoleringen.

Man fik dengang et tilbud på en totalrenovering af broen. Det lød på 5,5 millioner kroner, og derfor besluttede kommunalbestyrelsen, at udskyde totalrenoveringen til 2024 og kun gennemføre omisolering af østsiden af broen i år.

Men efterfølgende vendte Broconsult tilbage med et nyt tilbud på totalrenovering, lydende på cirka fire millionerkroner, og så slog kommunen til.

Renoveringsarbejdet forventes færdigt den 19. august.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *