Ballerups CO2-udledning er faldet med 31 procent
Miljø Ballerup Kommune er blevet lidt grønnere og har erobret en sikker førsteplads i CO2-reduktion i kommunesamarbejdet Green Cities.

Det afslører kommunens netop offentliggjorte grønne regnskab, hvor man fra 2006 til 2013 har nået en CO2-reduktion på 31 procent.

Det fælles mål i Green Cities var 25 procent inden 2015, så formanden for teknik- og miljøudvalget er meget tilfreds:

»Det er et Grønt Regnskab, vi kan være stolte af, og vi kan bygge videre på, siger Helle Tiedemann.

»Udfordringen er at sikre en blivende ændring af adfærden, og her er det stærkt opmuntrende, at de mange tiltag over de seneste år har en virkning. Kan vi brede de initiativer ud fra de få til de mange, kan det virkelig flytte noget,« fortsætter hun.

Blandt succes-historierne er Carbon 20-projektet, hvor 16 virksomheder med hjælp fra energikonsulenter og i samarbejde med kommunen i gennemsnit har sparet 28 pct. af deres CO2-udledning på blandt andet belysning, ventilation og konvertering til andre energiformer.

I det fortsatte arbejde for en bæredygtig kommune sætter man nu også fokus på affald. I regeringens ressourcestrategi skal alle kommuner i 2022 genanvende 50 procent af husholdningsaffaldet. I dag genbruger Ballerup knap 20 procent.

For at nå målet har man sat gang i en affaldsordning i Skovlunde med mere sortering og dermed genanvendelse. Ordningen skal senere udbredes til hele kommunen.

Hele Grønt Regnskab 2013-2014 kan læses på www.ballerup.dk/grontregnskab

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *