Antallet af bæltefikseringer falder
Debat Positive indlæg omkring behandling i sundhedsvæsenet ”skydes” lige så hurtigt ned af DF’s repræsentant i Regionsrådet Kenneth Kristensen Berth

Positive indlæg omkring behandling i sundhedsvæsenet, lige fra 1813, ventetiderne på hospitalerne, og behandlingsindsatsen over for mennesker med psykiske lidelser ”skydes” lige så hurtigt ned af DF’s repræsentant i Regionsrådet Kenneth Kristensen Berth, uanset om det er borgerne i Ballerup (tak til Bent Kruuse, for at du delte din positive oplevelse på Herlev med os), Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen eller når jeg selv har skrevet her i Bladet.

Men jeg tillader mig alligevel, at komme med denne ”solstråle” historie om Psykiatrisk Center Ballerup.

I Region Hovedstadens psykiatri arbejdes der stærkt for at nedsætte tvang og brugen af bæltefikseringer over for mennesker med psykiatriske sygdomme og ubalancer.

Regionerne har sat målet for at brugen af tvang med blandt andet bæltefikseringer over for mennesker med psykisk sygdom skal sænkes, med 20 procent.

Regeringens handlingsplan for psykiatrien, der kom i maj 2014 er målet at mindske tvang med 50 procent, inden 2020.

De første fire måneder i 2014, er tvang nedsat med op til 30 procent flere steder i Region Hovedstadens Psykiatri.

På Psykiatrisk Center i Ballerup er indsatsen mod tvang og bæltefiksering så effektiv at antallet af bæltefiksinger er nede på et minimum og væsentlig under de 20 procent, som regionerne har sat som mål. Vel at mærke uden at øge medicineringen.

Rigtig mange indsatser er gjort for at nå disse resultater, indsatser det vil være alt for meget at komme ind på her.

Mit skrivs budskab er følgende: Hvor mennesker arbejder sker der fejl. Men der gøres heldigvis også rigtig meget godt over for de borgere der kommer i kontakt med sundhedsvæsenet.

Tak for indsatsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *