Til borgmesteren
Debat Jeg påskønner de tiltag der er her i kommunen, med undervisning af ældre i div. IT-systemer.

Men du har desværre en partikammerat som sidder øverst i finansministeriet, og derved også er øverste ansvarlig for digitaliseringsstyrelsen, som igen har ansvaret for E-post. (Borger.dk)

Mange ældre har anskaffet sig en tablet i stedet for den traditionelle PC’er, eller har en PC med styresystemet Windows XP.

Den 15.07.2014 opdaterer Nets (som står for driften af NemID) Java platformen, og derefter kan Windows XP ikke bruges i forbindelse med Borger.dk, dvs. kommunikationen til det offentlige.

Har man en tablet, er resultatet det samme, Java kan ikke bruges på en tablet, og afløseren Java Script er ikke brugbar endnu, og der er ingen præcise udmeldinger om hvornår vi kan komme til at bruge NemID (nøglekort) til Borger.dk.

Vi kan jo også tage turen til kommunen/borgerservice og framelde os E-post.

En kvik kontorchef fra digitaliseringsstyrelsen, foreslog i radioen i sidste uge, at man købte en nyere version af Windows, evt. en helt ny PC, men er dette rimeligt, at vi som borger skal betale for at komme i kontakt med det offentlige. Det drejer sig om cirka 270.000 PC’er og et ukendt antal tablets i Danmark, som bliver ramt af dette.

Gå venligst sammen med dine regionsformænd/borgmestre og andet godtfolk med indflydelse og få en meget klar udmeldelse på, hvornår vi »tabte« bliver lukket ind i den digitale verden, som jo nærmest er blevet et mantra fra det offentlige Danmark. Vi vil så gerne.

 

Svar fra borgmesteren:

Hej Poul

Tak for dit læserbrev, som jeg har læst med interesse. Du stiller nogle relevante tvivlsspørgsmål i forhold til Digital Post.

Som du sikkert ved, så er det Folketinget, som har truffet beslutning om Digital Post, og vi forsøger på bedste vis i Ballerup at hjælpe frem mod igangsættelsen til november. Derfor er jeg også glad for, at du påskønner de initiativer, som vi i Ballerup står for.

Du stiller i læserbrevet en række tekniske spørgsmål vedrørende brugen af NemID på tablets og i Windows XP, som jeg nok ikke er den rette til at svare på.

Jeg ved, at Digitaliseringsstyrelsen, som er hovedaktøren på området, i sidste uge anbefalede, at brugere af Windows XP skulle opdatere deres styresystem til en nyere udgave for at være sikker på at undgå kompatibilitetsproblemer.

Digitaliseringsstyrelsen vil forhåbentligt også kunne svare på, hvornår NemID-løsningen til tablets er klar til lancering.

Borgmester Jesper Würtzen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *