Tag bussen til bilen
Bus_med_delebil-copy.jpg
Regionen, Movia, Ballerup og fire øvrige kommuner går sammen om et projekt med delebiler langs busrute 350S. På tirsdag kommer den nye delebil til Ballerup, hvor den får fast plads ved stationen. Foto: Pressefoto
Delebil Delebiler kobles til buslinje 350S og én af dem placeres i Ballerup.

Når en bus fra Movia med anhænger på sætter en bil på banegårdspladsen i Ballerup den 10. juni, er det starten på et nyt forsøg på at mindske trængslen på vejene.

Bilen er fra delebilfonden LetsGo og er én af i alt 11 biler, der fordeles som perler på en snor langs ruten for bus 350S, der kører fra Ballerup til Dragør.

Bag projektet står Region Hovedstaden, Movia og de fem kommuner, der hermed vil forsøge at kombinere delebiler med kollektiv transport som et alternativ til selv at eje en bil.

»Projektet retter sig særligt mod de borgere, som i det daglige får dækket deres transportbehov med kollektiv transport eller cykel, men som ind imellem kan have behov for en bil. Her vil vi gerne vise, at delebilen kan være et fleksibelt og billigt alternativ,« siger Jens Mandrup, formand for Miljø- og trafikudvalget i Region Hovedstaden.

Nye handicap-pladser

Delebilen fra LetsGo får i Ballerup fast plads ved skråparkeringen på banegårdspladsen. Her nedlægger man de to handicap-parkeringspladser, der i stedet flyttes over langs biblioteket tættere på stationen.

»Det er Ballerup Kommunes politik, at gang, cykling og kollektiv transport skal være attraktive alternativer til bilen, og det støtter projektet. Jeg er glad for, at vi nu også i Ballerup får en offentlig tilgængelig delebilsordning,« siger næstformand i Ballerup Kommunes Teknik- og Miljøudvalg Ali Abbasi, der selv vil modtage delebilen på banegårdspladsen den 10. juni klokken 14.30.

Gratis medlemskab

Viser efterspørgslen på delebilen sig stor, er der mulighed for at udvide antallet af biler i Ballerup til to, oplyser kommunen.

Samtidig med opstilling af de 11 delebiler langs busrute 350S får alle passagerer med rejse- eller periodekort tilbudt et gratis medlemskab af delebilordningen LetsGo, som giver adgang til over 100 biler i hele Storkøbenhavn.

Som medlem af ordningen betaler man et fast månedligt kontingent plus prisen for den tid og det antal kilometer, man har brugt delebilen.

Læs mere på letsgo.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *