Svar til Jonna Christiansen
Debat Kære Jonna Christiansen. Jeg læste i forrige uge dit læserbrev vedrørende praktik med interesse.

Jeg kender ikke til de pågældende sager, men jeg kan overordnet fortælle, at praksis i Ballerup Kommune er, at alle social- og sundhedsassistentelever i den afsluttende praktik kommer ud på et plejecenter eller i hjemmeplejen for netop at tilgodese kravet om mulighed for medicinhåndtering.

Angående praktikpladser, så ansætter Ballerup Kommune hvert år 15 social- og sundhedsassistentelever og 59 social- og sundhedshjælperelever, som er i overensstemmelse med dimensioneringsaftalen, som er indgået mellem Regionen, KL og Undervisningsministeriet. Eleverne bliver indstillet af den pågældende skole.

Kommunen tilbyder gerne og ofte praktikpladser til unge på et grundforløb, der ligger forud for social- og sundhedsuddannelserne. Vi har cirka 30 elever i praktik på et grundforløb om året, og vi plejer at have et fint samarbejde med produktionsskolen.

Hvis der er sket misforståelser eller lignende, vil jeg opfordre jer til at tage kontakt til den uddannelsesansvarlige i den kommune, som dine børnebørn bor i. Er det Ballerup Kommune, kan I finde kontaktoplysningerne på www.ballerup.dk under ’job og uddannelse’.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *