Svar på læserbrev om affaldsordning
Tak for dit indlæg om et konkret problem i forbindelse med den nye affaldsløsning, som Ballerup Kommune afprøver i dit område i Skovlunde.

Hele ideen med at afprøve løsningen i et afgrænset område er netop, at vi fra kommunens side skal blive klogere på, hvordan vi skal designe den endelige løsning, før vi ruller den ud til alle husstande i Ballerup Kommune.

Noget af det, vi løbende evaluerer på, er behovet for plads til de seks slags affald, som I sorterer. Og her er dit indlæg et vigtigt input for os, når vi vurderer, hvor meget plads den enkelte husstand har brug for til eksempelvis brugt papir.

I løbet af sommeren tager vi desuden på tur med skraldemanden for at se, hvor fyldte beholderne er.

Som det er nu, bliver beholderen med plast og papir tømt hver fjerde uge. Men hvis det viser sig, at der er et generelt problem med pladsen, vil vi naturligvis overveje at tømme beholderen oftere.

Vi ved fra andre kommuner, at specielt plasten kan være en udfordring, da den fylder meget. Indtil da skal vi bede jer om at aflevere ekstra papir i de sorte kuber eller på genbrugsstationen.

Vi er klar over, at der kan være stor forskel på, hvor meget hver enkelt husstand har af forskellige typer affald. Et ældre ægtepar har ikke de samme mængder og typer af affald som en børnefamilie. Derfor er det vigtigt for os at høste konkrete erfaringer med, hvordan vi kan gøre det så fleksibelt som muligt og yde den bedst mulige service. For vi ved godt, at hvis vi skal sortere vores affald, så skal det være så nemt som muligt.

Netop for at få værdifulde tilbagemeldinger på affaldsordningen, holder vi i øvrigt den sidste onsdag i hver måned åbent hus i cafeen i Skovlunde Kulturhus – næste gang den 25. juni klokken 15-16. Her er du og alle andre velkomne til at kigge forbi til en kop kaffe, noget hjemmebag og en snak om affald.

Læs læserbrevet her: ‘Pladsproblemer i skraldespanden’

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *