Succesfulde brobyggere fik Sundhedsprisen
sundhedsprisen-sundhedsformidlerne-copy.jpg
Sundhedsformidlerne modtog Sundhedsprisen 2014 i weekenden. Foto: Mikal Schlosser
Hæder Søndag den 15. juni blev Sundhedsprisen 2014 uddelt. Prisen gik til Sundhedsformidlerne, der er kulturelle brobyggere i kommunens boligområder.

Smilene var store, og klapsalverne højlydte, da Sundhedsprisen 2014 blev uddelt på Store Cykeldag, søndag den 15. juni. Prisen og de 25.000 kroner gik i år til Sundhedsformidlerne.

Sundhedsformidlerne er et korps af flersprogede borgere, der med deres forebyggende arbejde er kulturelle brobyggere i Ballerup Kommunes boligområder.

Her fortæller de danske og etniske borgere om sunde valg i hverdagen samt om det sundhedsarbejde, som foregår i Ballerup Kommune.

Ros til Rosendal og Hjemmeværnet

Det var dog ikke blot Sundhedsformidlerne, der fik rosende ord med på vejen søndag. Hjemmeværnskompagniet i Ballerup og byggelegepladsen Rosendal blev også fremhævet for deres sunde initiativer.

Hjemmeværnskompagniet har stor fokus på trænings- og sundhedstilstanden blandt medlemmerne, og det har blandt andet medført, at medlemmerne har opnået guldmærke i Hjemmeværnets idrætsmærke.

Hos byggelegepladsen Rosendal har de valgt at iværksætte et initiativ for at undlade sukkerholdige fødevarer til børnene. Det har blandt andet betydet, at Rosendal de sidste fem år har tilbudt økologisk frugt og grønt som udleveres fra ”mormors café” til byggelegepladsens børn i alderen fra 10 til 16 år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *