Strøtanker om Banegårdspladsen
Debat Jeg måtte lige som gammel Ballerupdreng, og mindre end 100 m til stationen hele min barndom, dele mine tanker med læserne her, da jeg så Banegårdspladsprojektet.

Når jeg tænker på stationspladsen og den sekskantede ø i midten. Så det fattigmands hotdog, flower power, nord/ syd og masser af aktivitet.

Jeg boede lige ved siden af stationen, da Jonstrupvej gik hele vejen op til stationen. Når man så skulle hjem fra indendørs fodboldtræning, så måtte man lige tanke op med en »kradser« til 25-50 øre med ketchup, sennep og det helt nye dengang det gule, fem øre ekstra hvis der skulle ristede løg på, og uden pølse.

Hvis der skulle være fest og lidt flere penge på lommen så Cocio eller citronvand. Se det var tider.

Med flower power mener jeg den farverige palet af busser der var, man gik efter farven på bussen – ikke nummeret.

Busserne mod Egebjerg og Jonstruplejren var røde. Mod Bagsværd blå/hvide med striber. Mod Roskilde, Ledøje, og Hove gule med striber mener grønne. Mod Måløv Grå med lidt rødt. Taxa helt sorte.

I dag er alle busser gule. Ja peace love flower power and understanding kunne man godt bruge mere af i dagens Danmark.

To ting jeg mener, når byggeriet går igang. Der bliver lavet historieundervisning på tavler eller fast udstilling på biblioteket. Om stationen og pladsens historie. Måske kan der tænkes noget kunst ned i fliser, med de mange farvede busser.

Den anden ting er nord/syd delen. Og her er der godt nyt til nye kommunalbestyrelsesmedlemmer – her bliver også noget for jer at arbejde med. Jernbanen har altid fysisk delt hele kommunen. Bare sådan ud af boksen: Herlev vil rykke deres station 100 m, måske vi skulle løfte stationen og skinnerne op. Ved godt det ikke lige sker med det vums. Men her er noget at arbejde med de næste 50 år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *