Spejderdag i Jonstrup
Pigespejdere-Jonstrup-2-copy.jpg
Pigespejderne i Jonstrup prøvede at lokke nye medlemmer til ved at holde spejderdag. Foto: Privatfoto
Fritid Det går rigtig godt for De grønne pigespejdere i Jonstrup. Troppen, dvs. piger i alderen 10 år og opefter, er i de seneste år forøget voldsomt, hvilket er meget glædeligt, fortæller spejderne i en mail til avisen.

Men pigespejderne kunne godt bruge nogle flere piger i alderen 7-10 år. Derfor lagde de hovederne i blød og udtænkte en plan for at kapre nye piger til smutteflokken.

Den 21. maj havde pigespejderne derfor inviteret FFO-børnene på Jonstrup Skole til spejderdag. Starten gik kl. 14, hvor de mange børn – både piger og drenge – blev budt velkommen og straks blev kastet ud i en ganske særlig evolutionsleg med bl.a. æg, urfugle, dinosaurer og superhelte som vigtige aktører.

Derefter blev børnene inddelt i hold og drog så ud på et rigtigt spejderløb. Der var mange poster. Bl.a. skulle der ”trækkes cykelslanger”, dekoreres seje skindmærker og laves flotte hovedforbindinger. Posten med popcorn over bål var et hit. Især når popcornene ikke blev sorte.

»Det var en rigtig dejlig spejderdag i strålende solskinsvejr. Nu håber De grønne pigespejdere bare, at der er nogle piger, der har fået lyst til at prøve at gå til spejder,« skriver spejderne.

Pigespejdere--Jonstrup-(1)-copy Pigespejdere--Jonstrup-(3)-copy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *