S varsler lavere BFO-priser
Shelter-1.jpg
Der bliver mindre tid til BFO-leg og mere tid til skole for børnene i Ballerup fra august. Foto: Flemming Schiller
Takster De fleste kommuner sætter SFO-priserne ned efter sommerferien. Ballerup er blandt de nærigste. Men der er yderligere prisfald på vej.

Når den nye skolereform træder i kraft efter sommerferien, så betyder det også, at der skal bruges mindre tid i SFO’erne. Og når børnene skal være mindre tid i fritidsordningene, så betyder det også, at der indskrænkes og så falder priserne.

Derfor sætter langt de fleste kommuner landet over priserne ned, mange kommuner endda markant ned efter sommerferien.

Således sætter f.eks højdespringeren Dragør Kommune priserne ned med hele 36,3 procent eller 6886 kroner på årsbasis.

Men i Ballerup falder prisen kun med 3,1 procent, eller 540 kroner på årsbasis. Det er den laveste prissænkning blandt de kommuner, der har meldt ud. Og det er ikke meget, erkender Peter Als (A), formand for Børne- og Skoleudvalget.

»Nu kan man opgøre tal på mange måder, og undersøgelsen viser ikke noget om, hvad prisen for pasning er i kroner og øre. Men vi synes i Socialdemokratiet, at det er for dyrt. Derfor lægger vi op til, at prisen skal falde yderligere, allerede fra januar måned,« siger Peter Als.

Han har bedt forvaltningen om at regne på, hvad en yderligere prissænkning vil koste og derefter skal de beregninger tages med til forhandlingerne om budget 2015.

Prisfald fra januar

»Vi har ikke begyndt forhandlingerne om næste års budget endnu, men vi vil drøfte det med de andre partier, om der er plads til at sænke prisen i vores BFO’er fra nytår. Det er klart, at det koster nogle penge og vi skal have et overblik over, hvad vi har at gøre godt med. Men det ville ikke overraske mig, hvis vi får et yderligere prisfald den 1. januar 2015,« siger Peter Als.

Han fortæller, at der bliver rykket rundt på nogle ledelsesressourcer, når skolestrukturen kommer på plads, men at det ikke rykker noget stort økonomisk.

»Det eneste der batter noget er, hvis vi sætter taksten ned ved at lade kommunen betale noget mere og forældrene betale mindre. Og det er altså det, som vi vil foreslå. Der er mange andre områder, der også har brug for penge, men jeg vurderer, at vi får plads til mindre forældrebetaling efter nytår,« siger Peter Als.

Budget i oktober

Senest i oktober måned skal budgettet være forhandlet på plads, men allerede i denne uge skal udvalget mødes og her vil man begynde at sondere terrænet for, om der er basis for en bred aftale om takstnedsættelser.

Nabokommunen Egedal sætter taksten ned med 8,1 procent eller 1896 kroner på årsbasis, Gladsaxe sætter taksten ned med 8,2 procent eller 1500 kroner på årsbasis. Dog er Herlev og Furesø kommuner endnu nærigere, idet de fastholder deres pris på SFO. Værst er Vejle Kommune, der faktisk hæver SFO-taksten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *