Rosenlundskolen fik tysk besøg
skolebillede.jpg
Det glade »familiefoto« fra det tyske besøg på Rosenlundskolen. Foto: Privatfoto
Venskab En flok spændte elever fra Rosenlundskolen fik sat ansigter på deres pennevenner fra Brandenburg.

Der var gensynsglæde, selvom de rent faktisk slet ikke havde mødt hinanden før. Og der var i den grad spænding, da 25 elever fra Von Saldern International School i Brandeburg troppede op på Københavns Hovedbanegård torsdag i den forgangne uge.

Her mødtes de med 6.C fra Rosenlundskolen, som de godt nok har skrevet sammen med i et års tid, men aldrig før har mødt ansigt til ansigt.

Det gjorde de så denne eftermiddag og det blev en tur, der lovede godt for – ikke bare besøgsdagen – men også fremtidens samarbeje mellem de to klasser og skoler.

Eleverne startede med en rundtur i København med sightseeing i små grupper, med de danske elever som turistguider.

Senere gik turen hjem til Skovlunde, hvor der var saftevand, kage og hygge, så eleverne kunne lære hinanden bedre at kende.

Tur i Skovlunde

Om aftenen stod den på hjemmelavet lasagne til alle og eleverne overnattede sammen på skolen, inden de tyske elever om morgenen blev inviteret hjem til de danske elever for at spise morgenmad.

Derefter gik turen rundt i Skovlunde, for at vise tyskerne nærområdet, inden besøget sluttedes af.

Besøget var resultatet af et tæt samarbejde mellem Anne Würtz på Rosenlundskolen og Katrin Clayton, som under et besøg i Brandenburg lagde planer om en fælles rendez-vous mellem de to venskabsskoler.

Under besøget blev der snakket engelsk, men snart er der tysk og fransk på skemaet for eleverne på Rosenlundskolen, så en del af eleverne vil kunne prøve sproget af næste gang, eleverne mødes.

skolebillede-2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *