Rigtige adresser redder liv
Akutlægebil-COLOURBOX-copy.jpg
Fejl i adresser kan have fatale følger, når udrykningskøretøjer skal finde frem. Kommunen går i første omgang de lokale haveforeninger igennem for at få rettet eventuelle fejl. Foto: Colourbox
Vejnavne Få minutter kan være forskellen på liv og død, når ambulancen eller brandbilen rykker ud, så nu skal Ballerups adresser være helt præcise.

I Danmark har vi nogle af Europas mest præcise adresser, men der er stadig områder, hvor de mangler – eller hvor der kan ske forvekslinger på grund af enslydende adresser. Det kan blive fatalt, når et udrykningskøretøj skal hurtigt frem.

For eksempel kan Ballerup Centret være et vidt begreb, når der akut er brug for en læge. Eller når brandbilen skal finde vej i haveforeninger, der har en fælles forkærlighed for vejnavne, der hedder noget med erantis, krokus, kirsebær osv.

»For ambulancer, brandbiler og politi kan få minutters forsinkelse afgøre liv og død, og derfor er det afgørende, at de kan finde frem til den rigtige adresse,« siger Carsten Hansen, minister for By, Bolig og Landdistrikter.

Derfor skal de danske adresser i den kommende tid forbedres, og den opgave har Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter sendt videre til kommunerne.

Haveforeninger først

Selv om Ballerup Kommune kan bryste sig af landets hurtigste beredskab, er opgaven ikke mindre vigtig her. Det første man tager fat på er haveforeningerne, som der bekendt er mange af i Ballerup.

I næste omgang er det kommunens egne ejendomme og de mange virksomheder, som skal have mere præcise adresser.

Forud er gået et stort arbejde med at gennemgå kommunen for de steder, hvor der mangler adresser eller kan opstå misforståelser. Her går man blandt andet efter en regel om, at der ikke må være enslydende vejnavne inden for 10 kilometer.

Og i den kommende tid går kommunen i gang med at kontakte ejere, lejere og administratorer, for at eventuelle adresseændringer kan ske i god dialog, så alle bliver tilfredse med eventuelle nye adresser eller vejnavne.

De mere præcise adresser er ikke kun en hjælp til beredskabet. Det kommer også til at gøre livet nemmere for alle danskere. De mere præcise adresser bliver tilgængelige i gps-systemer, så du også selv får den helt korrekte adresse, når du er inviteret til søndagsfrokost i haveforeningen.

Arbejdet med at lave de nye adresser forventes afsluttet i løbet af 2015, hvorefter opgaven går over til løbende vedligeholdelse af adresserne, oplyser kommunen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *