Og så til søs!
vintømmerflåde_20.jpg
Vinonysus var sødygtig. Her et billede fra jomfrurejsen med kaptajnerne Mogens Nørgaard og Nicolai Oster samt det øvrige modige mandskab. Foto: Flemming Schiller
Happening Forleden blev den aparte skude Vinonysus søsat i Måløv. Forud for sejlturen var der blevet drukket rigtig mange liter vin.

Nogle gange lyder ting så tilpas underlige, at man er nødt til at kigge nærmere på dem. Og det var lige præcis hvad der skete her på avisen, da vi fra flere borgere i kommunen, blev gjort opmærksom på facebookgruppen »Vi flyder i vin«.

Kort fortalt er gruppen oprettet af de herrer Mogens Nørgaard og Nicolai Oster efter at de en sen decemberaften i 2013 havde tømt en ’bag-in-box’ vin.

»Det hele startede med en brainstorming en aften over temaet: Kan man virkelig kun bruge tomme vinposer til at agere hovedpude til musikfestivaler,« fortæller Mogens Nørgaard og fortsætter:

»Og så kom vi på idéen med at lave en stolt vinskude.«

»Vi indførte unilateralt pant på vinposer på fem kroner stykket – noget, vi i øvrigt synes mangler i det danske retursystem. Og så skal vi ellers love for det strømmede ind med poser fra hele landet,« fortæller han.

I Mogens’ hus på Kratvej i Måløv har de det seneste halve år samlet vinposer. Der er blevet drukket rigtig meget vin i byen – efter sigende har nogle af de indfødte omdøbt Måløv til Merlot af samme årsag, men det er nu kun rygter…

1000 liter vin

Søndag den 1. juni var dagen, hvor de tørstige Måløvborgere skulle have syn for sagen. 272 vinposer var det blevet til i alt – de fleste treliters-poser men også en del femliters – svarende til omkring 1000 liter vin, som velvillige sjæle har hældt indenbords for at støtte Mogens Nørgaard og Nicolai Osters idé om at bygge en båd af poserne.

De mange poser blev pustet op, tapet sammen tre-og-tre, og med en gammel havetrampolin som skelet blev det hele bundet sammen med et stort aflagt jordbærbeds-net til en pram, hvis lige aldrig er set før: Vinonysus, blev den døbt.

Byggeriet stod på i Mogens Nørgaards have i Måløv hele formiddagen med god hjælp fra lokalbefolkningen. Mogens og makker Nicolai havde naturligvis iført sig kaptajnuniformer i dagens anledning.

Kort før klokken 14 begav følget sig afsted fra Kratvej – med Vinonysus på nakken – mod Måløv Naturpark, hvor skuden skulle ud på sin jomfrurejse.

Vinonysus flød

Omkring 50 var mødt op til den lille happening, hvor også det lokale kommunalbestyrelsesmedlem Bjarne Rasmussen, der tillige er medlem af Den Kongelige Livgardes Musikkorps, deltog i smukt vikingekostume og med lur.

Det var en fornøjelig oplevelse, at stå på en søbred og være vidne til mange måneders hårdt arbejde blive forvandlet til jubel og glæde.

For Vinonysus holdt vand og flød fint rundt i den lille sø til tonerne af ’I am Sailing’ – først med de to kaptajner Mogens Nørgaard og Nicolai Oster – dernæst med de to lurblæsere, en havfrue og flere af byens modige børn.

På landjorden jublede og skålede de mange fremmødte, mens hele seancen blev foreviget på adskillige mobiltelefoner – samt af den medfølgende dykker, som flød og filmede side om side med Vinonysus.

Hele den herlige happening kan ses på Youtube: Diverse videoer med Vinonysus

Se også vores billedgalleri her: ‘Billeder fra søsætningen af Vinonysus’

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *