Østervej-boliger vedtaget uden ny lokalplan
stervej_3.jpg
Fra skrot til slot. I hvert fald er der nu givet grøt lys fra kommiunalbestyrelsen til at sætte gang i nedrivningen af den del af seminarie- og skolebygningen, der skal bane vejen for 14 nye rækkehuse. Og den eksisterende lokalplan består. Foto: Flemming Schiller
Boliger Der kommer kun boliger på den gamle seminariegrund. Og den eksisterende lokalplan bliver ikke ændret.

Kommunalbestyrelsen vedtog på sit maj-møde at godkende planerne om byggeri af 14 boliger på Østervej i Ballerup – den såkaldte seminariegrund.

Det betyder, at Friheden Gruppen kan opføre rækkehuse i området og samtidig helt undgå at bygge erhverv, som det ellers var muligt. Ved høringerne og ved borgermøderne i sagen gav naboerne udtryk for, at de ikke ønskede nogen former for erhverv, og det har Friheden Gruppen fundet en løsning på.

Den nuværende lokalplan åbner for, at der kan opføres 14 rækkehuse og derfor vedtog kommunalbestyrelsen, at man kan opføre byggeriet uden at udarbejde en ny lokalplan. Der er lagt vægt på forhistorien, beboerinddragelse og deres positive modtagelse af planerne.

Der er dog en risiko for, at hvis sagen bliver indklaget for Naturklagenævnet, fordi der ikke er udarbejdet en ny lokalplan, så kan Ballerup Kommune blive underkendt.

Når der ikke udarbejdes en ny lokalplan betyder det til gengæld også, at der skal søges dispensation med hensyn til bebyggelsesprocent, taghældning og materialer. Det er nu Teknik- og Miljøudvalget der skal behandle ansøgningen om dispensation.

Under alle omstændigheder er planerne for det nye byggeri på Østervej på vej på skinner og det ventes, at byggeriet er færdigt i sommeren 2015.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *